Organizovano čišćenje Gorice

"Od najmlađeg Todora (tri godine), preko srednjoškolaca i studenata, do standardnih, prekaljenih akcijaša – svi su predano danas učestvovali u 67. akciji." saopštili su iz “Udruženja ljubitelja Gorice i prirode”
113 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 07.11.2015. 13:55h

Članovi “Udruženja ljubitelja Gorice i prirode” i Volonterskog kluba Srednje ekonomske škole “Mirko Vešović”, danas su u redovnoj subotnjoj akciji, čistili teren park-šume, brda Gorica od viška biljnog otpada.

Akcije se realizuju u saradnji sa JP "Zelenilo".

"Na dijelu padine brda, iznad zagoričke kapije i iznad terena koji smo čistili prošle subote, formirali smo dug lanac (oko 150 metara) i sa gornje asfaltne staze počeli iznositi gomile osušenih grana i stabala. Padina je strma, tako da nije bilo nimalo lako nositi teret uzbrdo. No, više nego orni akcijaši lako su izlazili na kraj sa brzim kretanjem lanca. Na nekoliko mjesta smo ostavili stara, išegana stabla koje su zagrlile mahovine i gljive. Velika gomila osušenog granja, trupaca i stabala deponovana je pored puta. Od najmlađeg Todora (3 godine), preko srednjoškolaca i studenata, do standardnih, prekaljenih akcijaša – svi su predano danas učestvovali u 67. akciji." saopštili su iz “Udruženja ljubitelja Gorice i prirode”.

Dodali su da akciju sakupljanja hrastovih žirova, planiranu za sjutra, odlažu za neku narednu nedjelju.

Galerija

Bonus video: