Crna Gora je omiljena destinacija ruskih turista

"Koja mjesta preferiraju ruski turisti? Kipar i Crnu Goru - potražnja je uzletjela čak šest puta", piše Komsomolska pravda, komentarišući analizu vodećeg ruskog pretraživača
76 pregleda 24 komentar(a)
Budva plaža, Foto: Vuk Lajović
Budva plaža, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 05.11.2015. 14:34h

Crna Gora i Kipar destinacije su za koje je naglo skočila potražnja na ruskom tržištu u novembru ove godine, a kupovina avionskih karata i smještaja za te zemlje porasla je više od šest puta u odnosu na prošlu godinu, rezultati su analize ruskog turističkog pretražiavača Momondo, a prenosi dnevnik Komsomolska pravda.

"Koja mjesta preferiraju ruski turisti? Kipar i Crnu Goru - potražnja je uzletjela čak šest puta. I još i Tajland i Indija sa toplim morima i relativno jeftinim hotelima i restoranima", piše Komsomolska pravda, komentarišući analizu vodećeg ruskog pretraživača.

Momondo navodi da je u Rusiji potražnja za putovanjima u samostalnom aranžmanu u novembru, u vrijeme jesenjeg školskog raspusta, neočekivano porasla za 23 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Prema tom pretraživaču, među stranim zemljama, po broju kupljenih karata početkom novembra, vodi Tajland, a potražnja je porasla za 116 odsto. Dalje slede Kipar (porast od 668 odsto), Italija (pad od tri odsto), Crna Gora (porast od 663 odsto).

I dalje su privlačni Španija (porast od deset odsto), Turska (pad 29 odsto), Njemačka (pad 30 odsto), Indija (porast 132 odsto) i SAD (porast 79 odsto).

Francuska, Ukrajina, Izrael i Češka ispali su sa spiska deset najpopularnijih jesenjih destinacija, naveo je Momondo.

Analitičari Momonda navode da je period izmedju ljetnje i zimske sezone jeftiniji, te da roditelji mogu sebi da priušte da u vreme ekonomske krize sa djecom krenu negdje na jefitiniji odmor.

Pored toga, smatraju oni, u oktobru je kurs ruske rublje ojačao, pa su mnogi Rusi ponovo počeli da razmišljaju o putovanju u inostranstvo.

Bonus video: