Herceg Novi: Održana radionica o prevenciji karcinoma dojke i grlića materice

Iz Udruženja zaposlenih žena najavili su da su zahvaljujući pomoći iz inostranstva na putu da obezbjede ginekološki sto za pregled koji će donirati Domu zdravlja Herceg Novi
59 pregleda 0 komentar(a)
Radionica o prevenciji raka dojke i grlića materice, Foto: Slavica Kosić
Radionica o prevenciji raka dojke i grlića materice, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 01.11.2015. 13:32h

"Otkrij bolest na vrijeme, nemoj da zakasniš“, poruka je sa radionice o prevenciji karcinoma dojke i grlića materice koja je povodom Ružičastog oktobra, mjeseca borbe protiv raka dojke, ovog vikenda održana u Domu zdravlja Herceg Novi.

Cilj je podizanja svijesti žena o važnosti prevencije i redovnih pregleda.

„Prevencija karcinoma dojke i grlića materice“ bila je tema radionice koju je organizovalo Udruženje zaposlenih žena „Žena danas“ u saradnji sa Domom zdravlja i uz podršku Opštine Herceg Novi.

Predsjednica Udruženja zaposlenih žena Rosa Popović, koordinator projekta i desete po redu radionice koju su u posljednje dvije godine organizovali u Crnoj Gori je istkala da se po posljednjim podacima u Crnoj Gori otkrije oko 300 slučajeva ove opeke bolesti od koji je 80 sa smrtnim ishodom.

Dom zdravlja Herceg Novi ima dugo i kontinuirano iskustvo od gotovo 40 godina u visokostručnom preventivnom radu, kazao je direktor Doma zdravlja Vladimir Vodovar.

Iz Udruženja zaposlenih žena najavili su da su zahvaljujući pomoći iz inostranstva na putu da obezbjede ginekološki sto za pregled koji će donirati Domu zdravlja Herceg Novi.

Po završetku radionice, organizovan je pregled za žene .

Bonus video: