Janović: Mladi su naš najvažniji kapital

„Na kraju tog procesa, a ta naša ambicija nije skrivena, crnogorska mladost će ostajati u Crnoj Gori i doprinositi njenom razvoju na način usklađen sa globalnim stremljenjima“, kazao je Janović, saopšteno je iz Vlade
56 pregleda 3 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: Ministarstvo sporta
Nikola Janović, Foto: Ministarstvo sporta
Ažurirano: 27.11.2018. 17:47h

Mladi su najvažniji kapital Crne Gore, i Vlada svakodnevno radi na poboljšanju uslova studiranja, boljem kvalitetu visokog obrazovanja i njegovom usaglašavanju sa potrebama tržišta, poručio je ministar sporta Nikola Janović.

On je danas u Petrovcu, na otvaranju 75. Skupštine Evropske studentske unije (ESU), rekao da će napori Vlade posljedično povećati zaposlenost mladih i obrazovanih ljudi, i potvrditi da se obrazovanje cijeni, a znanje isplati.

„Na kraju tog procesa, a ta naša ambicija nije skrivena, crnogorska mladost će ostajati u Crnoj Gori i doprinositi njenom razvoju na način usklađen sa globalnim stremljenjima“, kazao je Janović, saopšteno je iz Vlade.

To je, kako je naveo, jedan od najvažnijih zadataka koje je premijer Duško Marković postavio pred Vladu i institucije, i kojem ministarstva sporta, nauke i prosvjete kvalitetno doprinose tokom dvije godine mandata 41. Vlade.

Govoreći o ESU, Janović je rekao da je ta organizacija, koja djeluje u 39 država članica i okuplja 20 miliona studenata, postala nosilac borbe za bolje uslove obrazovanja, zapošljavanja i unapređenja studentskog standarda.

„Vjerujem da ćete u najbližoj budućnosti dostići očekivanja koja ste postavili pred sebe i svoja udruženja“, poručio je Janović.

Bonus video: