Policija će ući u "Autoprevozno"

Pojedini su dobili više nego što ih je sljedovalo, zato tražimo spisak, kazao je Krsto Dendić
1 komentar(a)
Blagoje Perišić, Krsto Dendić, Autoprevozno, Foto: Svetlana Mandić
Blagoje Perišić, Krsto Dendić, Autoprevozno, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 23.10.2015. 19:05h

Bivši radnik nekadašnjeg nikšićkog preduzeća “Autoprevozno” Blagoje Perišić tvrdi da je VDT Ivica Stanković pokrenuo inicijativu da policija provjeri kako je zaposlenima raspodijeljen novac Fonda PIO i utvrdi da li ima elemenata za pokretanje postupka.

Perišić je kazao da je inicijativu podnijelo 60 od 125 bivših radnika.

“Tražili smo da se isprati protok novca od Ministarstva rada pa do same 'Erste banke'. Ne možemo da dobijemo spisak da vidimo ko je i koliko novca dobio, a spisak nam treba da bismo mogli da pokrenemo tužbu, jer smo već angažovali advokata”, kazao je on.

Dio radnika godinama je protestovao tražeći da im se isplati 250 eura po godini staža, koliko je 2007. dobilo njihovih 35 kolega. Da bi 125 bivših radnika dobilo traženi novac, bilo je potrebno 600 hiljada eura. Umjesto toga, Fond PIO je uplatio 300 hiljada i problem je nastao oko raspodjele.

Grupa od 60 radnika, koja nije, ili je rijetko kada dolazila na proteste, tvrdi da je novac podijeljen nepravedno i mimo zakona.

“Iznos sredstava koje je dobilo oštećenih 60 radnika kreće se od 400 do 2.000 eura, a ima njih koji nijesu dobili ni cent, a bili su na spisku. Za razliku od tih radnika pojedini su primili više nego što ih sljeduje. Zato mi tražimo spisak”, kazao je Krsto Dendić.

Perišić je kazao da “60 oštećenih radnika” ne traži sav novac koji im je pripadao, svjesni činjenice da je uplaćeno samo 50 odsto sredstava, već polovinu.

Bonus video: