Uslovi korišćenja Sportske dvorane nisu određeni

Rektorka Univerziteta Crne Gore, Radmila Vojvodić napomenula je da je raspisan tender za rekonstrukciju zgrade Tehničkih fakulteta
52 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 20.10.2015. 11:59h

Sportska dvorana Univerziteta Crne Gore zvanično će biti otvorena 17. novembra na Dan studenata.

Ministar prosvjete Predrag Bošković, direktor Direkcije javnih radova Žarko Živković i rektorka Univerziteta, Radmila Vojvodić danas su obišli gradilište buduće dvorane.

Ministar Bošković kazao je da će Sportska dvorana biti otvorena, ne samo za studente, već i za građanstvo.

„Dvorana posjeduje sve sadržaje, ne samo sportske, već i za održavanje konferencija, i biće stavljena na upotrebu svima“, poručio je Bošković.

Ipak, u Ministarstvu prosvjete još uvijek ne znaju da li će se studentima naplaćivati korišćenje sale, ili će biti potpuno besplatna.

„Univerzitet Crne Gore će u saradnji sa Studenskim parlamentom, precizirati sve uslove korišćenja i upravljanja salom“, odgovorili su nedavno "Vijestima" iz PR službe Ministarstva.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (UCG), Miloš Pavićević rekao je da će UCG, nakon četiri decenije, dobiti značajan objekat koji je bio na listi prioriteta Studentskog parlamenta, navodeći da će ta organizacija nastaviti sa aktivnostima.

„Ono što preostaje je rad na rekonstrukciji zgrade Tehničkih fakulteta“, kazao je Pavićević.

Rektorka UCG, Radmila Vojvodić je napomenula da je danas raspisan tender za rekonstrukciju zgrade Tehničkih fakulteta.

„Očekujemo da Direkcija javnih radova vrlo brzo postavi skele i na ovoj zgradi kako bismo je adaptirali“, rekla je Vojvodićeva.

Površina sportske dvorane je 3.000 kvadrata, kapaciteta 800 mjesta, a biće opremljena i prostorijama za studentski kulturni centar.

Investicija vrijedna tri i po miliona eura započela je svečanim polaganjem kamena temeljca 28. oktobra 2013. godine, koji su postavili tadašnji ministar prosvjete i sporta Slavoljub Stijepović i bivši rektor UCG Predrag Miranović.

Galerija

Bonus video: