Vojvodić otkrio ko je kriv za intervjue

Postupci su pokrenuti zbog objavljivanja nemontiranog intervjua sa Srđanom Milićem i pripreme razgovora sa Duškom Markovićem
174 pregleda 19 komentar(a)
Rade Vojvodić, Foto: Luka Zeković
Rade Vojvodić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.10.2015. 17:42h

Direktor Radio-Televizije Crne Gore (RTCG) Rade Vojvodić pokrenuo je disciplinski postupak protiv troje zaposlenih zbog objavljivanja nemontiranih intervjua sa političarima.

Postupak je pokrenut protiv novinara Multimedijalnog centra (MMC) Nebojše Skenderija i urednice u istom sektoru Maje Lalić, zbog objavljivanja nemontiranog intervjua novinarke Ivane Šebek sa predsjednikom SNP-a Srđanom Milićem.

Disciplinski postupak pokrenut je i protiv realizatora dnevnog programa Nebojše Maraša, čijim je, “nesavjesnim i nemarnim” radom pušten dio pripreme potpredsjednika Vlade Duška Markovića za emisiju “U centar”.

U izvještaju o pokrenutim disciplinskim postupcima piše da je postupak protiv Skenderija i Lalićeve pokrenut po prijavi urednika MMC-a Slavka Đurđića.

Na sjednici Savjeta RTCG-a danas je trebalo da se raspravlja o pokrenutim disciplinskim postupcima, ali sjednica nije održana zbog nedovoljnog broja članova.

"Na osnovu navedene prijave, zbog nesavjesnog i nemarnog vršenja radne obaveze, generalni direktor je donio Odluku o pokretanju disciplinskog postupka”, piše u rješenju.

Rasprava je zakazana za 4. novembar.

Šebekova je u nemontiranom snimku savjetovala Milića šta da kaže u intervjuu o tada najavljenim protestima DF-a i o predsjedniku Demosa Miodragu Lekiću.

Vojvodić je disciplinski postupak protiv Maraša pokrenuo 12. novembra i udaljio ga sa posla. To je učinio po prijavi rukovodioca sektora tehnike RTCG Dejana Vujovića, zato što je “nesavjesnim i nemarnim vršenjem radne obaveze, u etar satelitskog kanala pustio dio tehničke pripreme emisije 'U Centar'”.

“Tako je dio tehničke pripreme za emisiju 'U centar' koji nije bio za javnost, objavljen putem satelitskog kanala, čime je nanijeta šteta ugledu preduzeća”, piše u izvještaju.

Na odloženoj sjednici Savjeta trebalo je da se raspravlja i o disciplinskom postupku pokrenutom protiv B. P. zbog “neovlašćenog pretresanja i uzimanja stvari iz torbe lica koja su učestvovala kao gosti u Jutarnjem programu".

Bonus video: