Barskom vrtiću uručena didaktička knjiga

Direktorici te ustanove, Gordani Mijović, knjigu su uručili ministar prosvjete Predrag Bošković i autor dvojezične didaktičke knjige Muzafer Čauši, a ona će ih donirati barskim predškolcima
0 komentar(a)
dijete, Foto: Shutterstock
dijete, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.10.2015. 12:39h

Didaktička knjiga "Ko je izliječio slončića", koja predstavlja zbirku priča i bajki na crnogorskom i albanskom jeziku, uručena je danas Predškolskoj ustanovi „Vukosava Ivanović-Mašanović“ u Baru.

Direktorici te ustanove, Gordani Mijović, knjigu su uručili ministar prosvjete Predrag Bošković i autor dvojezične didaktičke knjige Muzafer Čauši, a ona će ih donirati barskim predškolcima.

Knjiga predstavlja zbirku priča i bajki na crnogorskom i albanskom jeziku, a urađena je u okviru IPA programa u saradnji sa organizacijom Monitoring Group Ulcinj – MogUL.

Bošković je rekao da je to knjiga koja treba da spaja i pokaže da je uz saradnju i dobro odnose moguće ostvariti kvalitetan iskorak u suživotu i međusobnim odnosnima i uspostavljanju najboljih tradicija crnogorskog i albanskog naroda.

On je objasnio da će knjiga će biti u upotrebi u svim vrtićim u Crnoj Gori, na albanskom i crnogorskom jeziku.

„Ovo je i poruka svima da je, uz dobre ljude i saradnju i one koji imaju dobru ideju viziju kako da naprave određeni iskorak i uz podršku Evropske unije, moguće napraviti kvaliete, ali i saradnju koja će biti na obostrano zadovoljstvo“, rekao je Bošković.

Bonus video: