Bošković: Nema govora o lošoj ishrani u vrtićima

"Nalaz DRI smo ozbiljno shvatili. Najvažnije je da mi, kao Ministarstvo prosvjete, imamo izuzetno pozitivan fidbek od roditelja po pitanju ishrane i smještaja djece u vrtićima. To nam je najvažnije, nema govora ni o lošoj hrani, ni ishrani“, kazao je Bošković
98 pregleda 31 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Gov.me
Predrag Bošković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 16.10.2015. 12:09h

Komentari roditelja u vezi sa hranom u vrtićima su pozitivni i nema govora o lošoj ishrani, poručio je ministar prosvjete Predrag Bošković, navodeći da nijedan euro nije upotrebljen za nešto što nije u korist djece.

Državna revizorska institucija (DRI) preporučila je Ministarstvu da preispita visinu naknade koju roditelji plaćaju za ishranu djece u više vrtića, a u izvještaju se navodi da su prihodi od uplata roditelja i centara za socijalni rad za troškove ishrane djece u pet kontrolisanih predškolskih ustanova značajno veći od troškova za nabavku hrane za djecu.

Bošković je novinarima u Baru kazao da bi razdvojio izvještaj DRI od medijskih navoda.

Prema njegovim riječima, taj izvještaj je mnogo ozbiljan dokument da bi se tumačio na bazi jedne ili par teza u samom dokumentu.

"Nalaz DRI smo ozbiljno shvatili. Najvažnije je da mi, kao Ministarstvo prosvjete, imamo izuzetno pozitivan fidbek od roditelja po pitanju ishrane i smještaja djece u vrtićima. To nam je najvažnije, nema govora ni o lošoj hrani, ni ishrani“, kazao je on.

Naprotiv, dodao je, imaju najbolje moguće komentare i preporuke od roditelja i svih koji svoju djecu pošalju u vrtiće.

"Da se ne bih bavio pojedinim natpisima kojima nije cilj da se unaprijedi sistem predškolskog obrazovanja već konstruisanjem različitih afera pokušava jedan humani rad dovesti u pitanje, to nas neće spriječiti da podižemo kvalitet obrazovanja“, rekao je Bošković.

On je ocijenio da ono što roditelji plaćaju, 1,8 eura dnevno za ishranu u vrtićima, nije skupo.

"Priznaćemo svi da nije ni previše, kvalitet hrane bih ostavio da tumače roditelji sa svojom djecom, nek oni daju sud o tome. Sigurno je da nijedan euro nije upotrebljen za nešto što nije u korist same djece“, kazao je Bošković.

Bonus video: