Položen kamen temeljac za školu u Sukobinu

Vrijednost radova iznosi blizu 300 hiljada eura, a Opština, ministarstvo i dijaspora na ravne djelove snosiće realizaju projekta
60 pregleda 0 komentar(a)
Fatmir Đeka, Cafo Boga, Predrag Bošković, Foto: Samir Adrović
Fatmir Đeka, Cafo Boga, Predrag Bošković, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 13.10.2015. 16:31h

Predsjednik Opštine Ulcinj Fatmir Đeka, ministar prosvjete Predrag Bošković i predstavnik ulcinjske dijaspore Cafo Boga položili su danas kamen temeljac u Sukobinu za gradnju osnovne škole u tom pograničnom mjestu.

Đeka je kazao da je dijaspora inicijativu podnijela prije sedam godina, ali da je zbog političkih igara njena realizacija počela tek prošle godine.

"Dozvolu za gradnju dobili smo u septembru prošle godine a opštinska Agencija za izgradnju izradila je projekat prije dvije godine. U maju smo potpisali memorandum i tako završili kompletnu pravno- formalnu proceduru za realizaciju značajnog projekta," kazao je Đeka "Vijestima". Naveo je da je Opština preuzela sve obaveze koje se tiču tendera i nadzora.

"Ovo je prvi značajniji projekat koji realizujemo sa dijasporom i vjerujem da će ih biti još. Zbog toga ćemo uskoro otvoriti kancelariju za dijasporu i međunarodne odnose," kazao je.

Vrijednost radova iznosi blizu 300 hiljada eura, a Opština, ministarstvo i dijaspora na ravne djelove snosiće realizaju projekta. Škola će imati 450m2 i poslovaće kao područno odjeljenje škole Bedri Elezaga u Vladimiru.

Izvođač radova je podgorička firma Artek & ing-invest a rok je septembar naredne godine. Đeka vjeruje da obkekat može biti gotov i do sezone.

"U svakom slučaju, škola će prve učenike primiti sljedeće školske godine", naveo je Đeka.

Bonus video: