Bar: Sadnice čempresa osvanule na ulici, pa vraćene unutar gradilišta

Aktivisti su sadnice, u strahu od lomljenja zbog jakog sjevernog vjetra, jutros u dogovoru sa radnicima iznijeli ispred ograde, a potom ih nađubrili i zalili vodom
3420 pregleda 4 komentar(a)
Sadnice ispred ograde gradilišta, Foto: Radomir Petrić
Sadnice ispred ograde gradilišta, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 13.02.2019. 11:22h

Sadnice čempresa koje su "Vijesti" nedavno donirale osvanule su jutros ispred ograde gradilišta vrtića kod Gimnazije "Niko Rolović" u Baru.

Sadnice su nešto prije 12 sati vraćene na gradilište. Građanski aktivisti pojasnili su Vijestima da su u strahu od lomljenja sadnica, zbog jakog sjevernog vjetra, jutros u dogovoru sa radnicima iznijeli sadnice ispred ograde, a potom ih nađubrili i zalili vodom, nakon čega je, opet u dogovoru sa radnicima, ovih deset sadnica vraćeno unutar gradilišta.

Riječ je o deset sadnica koje su građanskim aktivistima predali izvršna direktorica Vijesti, Marijana Kadić Bojanić, i glavni i odgovorni urednik nezavisnog dnevnika Vijesti, Srdan Kosović, i koje su do sada bile unutar gradilišta.

Pored sadnica su od ranih jutarnjih sati građanski aktivisti.

Sa gradilišta je, inače, od utorka povučena građevinska mehanizacija koja je raščišćavala zemljište i građanski aktivisti očekuju da će sljedeći potez izvođača radova biti uvođenje mehanizacije za pripreme građevinskih radova za vrtić.

Bonus video: