Mališani pod maskama prodefilovali Danilovgradom

Predsjednik Udruženja roditelja djece i omladine sa invaliditetom „Rastimo zajedno“ Milomir Pavlović ocijenio je da se "zajedno uvijek može više"
233 pregleda 0 komentar(a)
maskenbal, Danilovgrad
maskenbal, Danilovgrad
Ažurirano: 11.10.2015. 15:52h

Više od 100 mališana prodefilovalo je danilovgradskim Centrom za kulturu, gdje je održan Drugi danilovgradski dječiji maskenbal.

Učestvovala su djeca iz Udruženja “Rastimo zajedno”, osnovnih škola "Vuko Jovović" Danilovgrad i "Njegoš" Spuž, vrtića "Irena Radović" i Resursnog centra „1 Jun“ iz Podgorice.

Psihološkinja Žana Đurović pojasnila je da je specifičnost danilovgradskog maskendabala u tome što je namijenjen baš svoj djeci - i onoj sa invaliditetom i onoj bez invaliditeta.

"Cilj nam je da kroz orgnanizovanje i promociju ove manifestacije stavimo naglasak na to da sva djeca imaju iste potrebe i da svako dijete može sve, samo ako se i u sredini steknu potrebni uslovi", kazala je Đurović.

Organizatori su kazali da iako je nevrijeme odložilo planirani defile maski glavnom gradskom ulicom, kiša nije uspjela da nadjača veselje i dobro raspoloženje učesnika maskenbala.

Predsjednik Udruženja roditelja djece i omladine sa invaliditetom „Rastimo zajedno“ Milomir Pavlović ocijenio je da se "zajedno uvijek može više".

"Zahvaljujući dobroj saradnji sa obrazovnim ustanovama, Centrom za kulturu i nevladinim organizacijama iz Danilovgrada, i ove godine smo uspjeli da, uz našu djecu, svi mi odrasli porastemo u međusobnom shvatanju, prihvatanju i poštovanju", kazao je Pavlović.

Bonus video: