Raičević najavio kapitalne projekte na Maljeviku, Dubovici, Čanju i Sutomoru

U osvrtu na istoriju, grada, predsjednik Opštine Dušan Raičević ukazao je da je “naš Bar pobjednik i iz svih borbi se uzdizao još ljepši i jači”
117 pregleda 0 komentar(a)
SO Bar sjednica, Foto: Radomir Petrić
SO Bar sjednica, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 24.11.2018. 14:48h

Svečanom sjednicom SO i nizom prigodnih svečarskih događaja, u Baru su danas obilježili Dan Opštine 24. novembar. Predsjednik SO Bar Mićo Orlandić otvorio je svečanu sjednicu koja je za razliku od pređašnjih bila u sali Doma kulture, i koja je za ovakve prilike okupila do sad najveći broj zvanica u ovom vijeku. Orlandić je u pozdravnom govoru istakao slobodarsku, državotvornu, revolucionarnu i antifašističku tradiciju grada Bara kroz vijekove.

U osvrtu na istoriju, grada, predsjednik Opštine Dušan Raičević ukazao je da je “naš Bar pobjednik i iz svih borbi se uzdizao još ljepši i jači”, akcentujući da se ovdje vijekovima živjelo zajedno i skladno,

On je podsjetio da je za 7,6 miliona eura izgrađeno 19 km fekalne i 1,1 km atmosferske kanalizacije, te 5,8 km vodovodne mreže, da je asfaltirano 112.000 kvadratnih metara lokalnih puteva za 1,4 miliona eura, dodao da je počela gradnja rezervoara Zaljevo 1 sa priključkom na Regionalni vodovod i najavio milion i po eura vrijednu gradnju pumpne stanice Volujica i potisnog cjevovoda.

"Svjesni smo da se uspjeh grada neće mjeriti realizovanim, već projektima koje planiramo realizovati i čiji je cilj rješavanje životnih izazova građana i turista. Sa Regionalnim vodovodom radićemo vodosnadbijevanje DobreVode, Velikog Pijeska i Utjehe, sa Vladom Crne Gore rekonstrukciju puteva od Bara do Kameničkog mosta i od Virpazara do Ostrosa. Kapitalni turistički projekti na Maljeviku, Dubovici, Čanju i Sutomoru učiniće da naš turistički proizvod bude prepoznat širom Mediterana. Budžet za 2019 biće razvojni, kapitalni dio je 7,3 miliona eura, usvojićemo prostorno urbanistički plan opštine. Vrijeme koje slijedi pokazaće svima da će saradnjom lokalne i centralne vlasti, te pravilnom valorizacijom razvojnih potencijala i neiscrpnim materijalnim i ljudskim resursima, Bar potvrditi status jedne od najvažnijih multikulturalnih adresa u našoj državi", kazao je pored ostalog Raičević.

Među zvanicama su bili potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović, predstavnici političkog , javnog ,ekonomskog i kulturog života grada i države, diplomatskog kora,VCG i gradova pobratima, crkveni velikodostojnici, odbornci lokalnog parlamenta, dosadašnji predsjednici Opštine....

Pored promjene lokacije, novitet ove godine na svečanoj sjednici bio je i multimedijalni kulturno umjetnički program koji je potpisala rediteljka Danijela Radovanović, a koji je postavio novi standard za organizaciju ovakvih događaja. Poslije sjedniceu holu Doma kulture je priređen koktel za zvanice.

Bonus video: