Ejup Nurković preporučio firmama da angažuju njegovog rođaka

Omer Nurković je otvorio agenciju za zaštitu, a početak rada finansiran je novcem iz budžeta
170 pregleda 12 komentar(a)
Ejup Nurković, Omer Nurković (Novina), Foto: ROZAJETODAY.ME
Ejup Nurković, Omer Nurković (Novina), Foto: ROZAJETODAY.ME
Ažurirano: 07.10.2015. 18:11h

Predsjednik Opštine Rožaje Ejup Nurković preporučio je firmama u tom gradu da angažuju obezbjeđenje agencije kojom rukovodi njegov rođak Omer Nurković, a koja je osnovana i novcem građana.

Na adrese pravnih lica stigla je preporuka odštampana na memorandumu Opštine, koju je potpisao predsjednik, “uz pismo namjere”, odnosno “poziv na poslovnu saradnju” rođakove agencije “NOD Security MNE”.

Bivši kriminalistički tehničar Omer Nurković otvorio je agenciju za zaštitu, a početak rada finansirao je predsjednik Opštine - novcem iz budžeta. Iz lokalne kase plaćena je obuka za 20 polaznika, koji su iz redova Bošnjačke stranke, o čemu su “Vijesti” pisale prije mjesec.

Ejup Nurković je tada ocijenio da je lokalna uprava otišla korak dalje u stimulisanju mladih ljudi za rad...

Firmama koje su dobile preporuku je pojašnjeno da Zakon o zaštiti lica i imovine predviđa da su organi državne uprave, lokalne samouprave i javnih preduzeća “obavezno štićeni objekti“.

“Stoga predsjednik Opštine daje preporuku za angažovanje novoosnovane agencije 'NOD security MNE' iz Rožaja koja posjeduje dozvolu za rad...”, navodi Nurković u preporuci.

U njoj dalje piše da se agencija “nameće kao ozbiljan i odgovoran partner u neophodnosti zaštite opštinske imovine, kao i ostalih obavezno štićenih objekata i prostora”.

“Smatram da će kao perspektivna agencija sa stručnim i odgovornim ljudima doprinijeti razvoju našeg grada, kako na polju sigurnosti, tako i kroz oblast upošljavanja mladih ljudi. Nadam se da ćete uspostaviti saradnju sa ovom agencijom, i istu angažovati po zakonu koji vam to nalaže“, piše u preporuci.

Agencija za zaštitu je u Centralnom registru Privrednog suda registrovana kao društvo sa ograničenom odgovornošću, a kao osnivač je naveden maloljetni sin Omera Nurkovića, koji je i izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik. Nurković, uspješni džudista i trener, u rožajskoj policiji je radio kao kriminalistički tehničar. Dobrovoljno se penzionisao ubrzo nakon što je protiv njega pokrenut disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti.

Bonus video: