Normalizovan željeznički saobraćaj na pruzi Beograd-Bar

215 pregleda 0 komentar(a)
željeznica, pruga, Foto: Boris Pejović
željeznica, pruga, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.11.2018. 15:35h

Željeznički prevoz Crne Gore (ŽPCG) saopštio je da je juče popodne normalizovan željeznički saobraćaj na pruzi Beograd-Bar.

Podsjećaju da je prije tri dana došlo je do "zamašćenja" pruge na dionici pruge između Užica i Priboja i da je obustavljen željeznički saobraćaj iz bezbjedonosnih razloga. Zbog toga su putnici putovali vozom od Bara do Bijelog Polja, dok je na dionici Bijelo Polje – Užice organizovan prevoz autobusima, a nakon Užica putnici su nastavljali vozom do Beograda.

"Nakon što su službe „Infrastrukture Železnica Srbije“ završile sanaciju na dijelu pruge između Užica do granice sa Crnom Gorom, iz tog preduzeća su najavili da će biti ponovo uspostavljen redovan međunarodni saobraćaj na pruzi Bar – Beograd. Naglašavamo da je u toku prethodnih dana, usljed nastale vanredne situacije na koju nismo imali uticaja, Željeznički prevoz Crne Gore u dijelu naše odgovornosti i na dijelu pruge u kojem naše preduzeće organizuje saobraćaj, preduzeo sve mjere za normalno odvijanje saobraćaja kako bi se putnici osjećali bezbjedno, sigurno i kako bi, s obzirom na nastale okolnosti, stigli na željene destinacije na vrijeme", saopštili su iz ŽPCG.

Bonus video: