Znaće se ko je dobio stanove u Baru

Srzentić kazao da su im nudili da povuku tužbu, ali da su oni to odbili. Sve će, rekao je, raditi u koordinaciji sa Skupštinom
4 komentar(a)
Bar, Grad Bar, Foto: Anto Baković
Bar, Grad Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 06.10.2015. 15:47h

Dio odbornika opozicije u Baru označio je juče lokalnu vlast glavnim krivcem što zaposlenima u organima lokalne samouprave nijesu podijeljena 72 stana u sindikalnim zgradama.

U nastavku sjednice Skupštine opštine Bar, najveći dio vremena raspravljalo se o tužbi grada protiv Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju.

Opozicionari su konstatovali da je vlast već dvije godine “gluva” na njihove pozive da se “ta stvar raščisti do kraja”...

Odgovoreno im je da je predmet pred sudom, da se ne radi o 72 već o 46 stanova, “jer su 26 podijeljeni javnim preduzećima”.

Iz vlasti je rečeno da će lokalni parlament konsultovati za svaki svaki novi potez u tom slučaju.

“Ova priča se proteže kroz oba mandata bivšeg predsjednika Opštine, kulminirala je prije dvije godine i sada imamo rasplet da fale 72 stana. Nedopustivo je da se ovako odnosimo prema imovini Opštine, kao što je nedopustivo da se drugi odnose prema nama kao što to radi CFSSI - da nam šalju zatamnjene tabele sa imenima vlasnika stanova. Stanovi su prodavani i Rusima i onima koji nemaju potrebe za solidarnom pomoći, najmanje su u te stanove ulazili oni koji je trebalo tamo da budu. Pustimo mi sud i CFSSI, da se mi prvo vidimo među sobom, šta se dešavalo otkad smo poklonili zemljište”, rekao je Aleksandar Rakočević (Demos).

Predsjednik Skupštine opštine Osman Subašić (SDP), kazao je da će se znati ko su vlasnici stanova jer “ime i prezime nisu zakonski zaštićeni, a jesu matični brojevi“.

“Pokušaj odgovornih iz CFSSI da se predstave kao dobrotvori je očekivan, ali i smiješan zbog mutnih rabota u cijeloj priči. Nije glavni krivac CFSSI, već vlast DPS-SDP koja je dozvolila čerečenje opštinske imovine. Nigdje nema CFSSI u ovoj priči, već se zemljište Opštine prenijelo na OSP Bar. Trebalo je odmah prekinuti saradnju sa CFSSI i naći drugog da završi ovaj projekat, uvijek smo pitali kako se CFSSI pojavljuje kao investitor mimo odluka Opštine”, rekao je Savo Vujošević (DEMOS).

Predsjednik Opštine Zoran Srzentić, kazao je da iz CFSSI insistiraju na tome da Opština nije ostvarila pravo na stanove jer nema rang-listu raspodjele i da su zbog toga morali da uzmu kredit da plate izvođače.

“Što im je stvorilo nepredviđene troškove i najavili su kontratužbu protiv nas“.

“Bilo je ponude da se povuče tužba sa naše strane, na šta je odgovoreno da od toga nema ništa i da je sve u nadležnosti SO. Sve poteze koje budemo vukli, radićemo zajedno sa SO”, rekao je Srzentić

Bonus video: