Dani austrijske kulture u Crnoj Gori

Dane austrijske kulture, koji će od sjutra do četvrtka biti održani u Nikšiću i Podgorici, organizuje studijski program za njemački jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Nikšiću u saradnji sa Austrijskom ambasadom
53 pregleda 2 komentar(a)
austrija, crna gora, Foto: Arhiva "Vijesti"
austrija, crna gora, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.10.2015. 13:54h

Manifestacija Dani austrijske kulture, na kojoj će biti predstavljeni programi stipendiranja studenata, biće sjutra svečano otvorena na Filozofskom fakultetu u Nikšiću.

Dane austrijske kulture, koji će od sjutra do četvrtka biti održani u Nikšiću i Podgorici, organizuje studijski program za njemački jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Nikšiću u saradnji sa Austrijskom ambasadom.

Na temu studiranja i studentskog života u Austriji govoriće predstavnici austrijske ambasade u Podgorici, konzul Rajner Zulcberger i Magdalena Bima, kao i lektor Austrijske akademske razmjene, Bernard Unterer.

Sa Filozofskog fakulteta saopštili su da je centralni dio manifestacije gostovanje prof. dr Haralda Haselmajera sa Univerziteta u Gracu, koji će do četvrtka studentima germanistike na Filozofskom fakultetu održati kurs na temu Djelo Petera Handkea u svjetlu austrijske književne istorije.

“Tokom niza predavanja na njemačkom jeziku studenti će imati priliku da u duhu austrijske univerzitetske prakse čuju o postmodernističkom odnosu najvećeg živog austrijskog pisca prema djelu starijih austrijskih stvaralaca, Franca Grilparcera, Adabelta Štiftera i Huga fon Hofmanstala”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: