Popović: Ostavka nebitna, nemate funkciju

Popović podsjeća Ljubomira Filipovića da je njegov angažman u komisijama prestao od kada nije potpredsjednik Opštine
99 pregleda 17 komentar(a)
Srđa Popović, Ljubomir Filipović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Srđa Popović, Ljubomir Filipović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.10.2015. 16:38h

Predsjednik Opštine Budva Srđa Popović osporio je juče uspjehe dosadašnjg potpredsjednika Ljubomira Filipovića, na koje se ovaj pohvalio tokom predsjedavanja opštinskim tjelima, zaduženim za kulturu i ruralni turizam.

Reagujući na ostavku Filipovića (SDP) na mjesto predsjednika Savjeta za obnovu kulturnih dobara i predsjednika Komisije za dodjelu bespovratnih sredstava za projekte od značaja za razvoj ruralnog turizma na teritoriji Opštine Budva, Popović je kazao da je tek juče, nakon dva dana što je iz medija saznao o neopozivoj ostavci Filipovića, dobio pisanim putem dobio njegovu odluku.

“Nije bilo potrebe da se deranžirate pisanjem, jer je vaš mandat u ovim komisijama automatski prestao danom vašeg razrješenja sa mjesta potpredsjednika Opštine, s obzirom na to da ste na čelo ovih komisija i bili postavljeni kao tadašnji rukovodilac. Zahvaljujem na podsjećanju o aktivnostima Savjeta za obnovu kulturnih dobara, ali možda treba i ja vas da podsjetim da je tokom vašeg predsjedavanja, od svega navedenog, uspješno realizovan projekat restauracije antičkog mozaika, za koji su sredstva od strane Opštine Budva opredijeljena još prije formiranja tog tijela. Zato najveće, možda i jedine zasluge za uspješan završetak ovog projekta grad duguje stručnim licima iz Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore, Centralnog Instituta za konzervaciju u Beogradu, Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture -Beograd i JU „Muzeji i galerije Budve“”, naveo je Popović u odgovoru Filipoviću na njegovu ostavku.

Popović smatra da bi i bez koordinacije Filipovića taj projekat, na isti način, kvalitetno i profesionalno bio uspješno završen.

“Ostali projekti koje je u ostavci nabrojao, još uvijek su u fazi u kojoj su bili i prije njegovog dolaska na mjesto predsjednika Savjeta, pa se iskreno nadam da će njegovim odlaskom, oni konačno početi da se realizuju na pravi način, u interesu istorije, grada i građana. Kada je riječ o raspodjeli bespovratnih sredstava za razvoj ruralnog turizma iznenađuje činjenica da jedan od rijetkih poslova, koji je Filipoviću bio povjeren tokom mandata, nije uspio da dovede do kraja, s obzirom na to da je Komisija formirana još u martu 2014. godine. Koliko imam saznanje, Filipović je nadzirao i rad Komisije za obilazak korisnika sredstava, na čijem čelu se nalazi Blažo Rađenović pa očekujemo da ćemo taj Izvještaj, kad već Filipović nije uspio, uskoro i dobiti”, kazao je Popović.

On je zamilio Filipovića da njegov mandat ne oročva, kako je to naveo u ostavci.

“Zamolio bih Filipovića da ne oročava moj mandat i ne prejudicirate aktivnosti nove vlasti, koja će biti izabrana na budućim redovnim lokalnim izborima. Jer SDP u njoj neće participirati, pa je svako predviđanje budućih projekata od strane Filipovića u ovom trenutku neozbiljno i neutemeljeno na činjeničnom stanju”, zakljuičio je Popović.

Bonus video: