Đukanović: Građani Rožaja slave svoj praznik u godini dinamičnijeg ekonomskog rasta

On je kazao da je uvjeren da se zajedničkim naporima, sa više entuzijazma u razvoju preduzetničkog duha, može doprinositi kvalitetnijem životu i bržem razvoju opština kao što je Rožaje, koje za to ima sve preduslove
58 pregleda 9 komentar(a)
Milo Đukanović Capital Plaza, Foto: Filip Roganović
Milo Đukanović Capital Plaza, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 30.09.2015. 12:54h

Premijer Milo Đukanović čestitao je rukovodstvu i građanima Rožaja 30. septembar - Dan opštine.

„Građani Rožaja slave svoj praznik u godini dinamičnijeg ekonomskog rasta i daljeg progresa Crne Gore u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom, uoči očekivanog poziva za članstvo u NATO na ministarskom sastanku u decembru“, kaže se u čestitki Đukanovića.

Sve to, kako je naveo, otvara realne perspektive za brži i ravnomjerniji ekonomski i ukupan razvoj Crne Gore i stvaranje preduslova za otvaranje novih radnih mjesta i bolji život u njenom sjevernom dijelu, što će smanjiti potrebu za migracijom stanovništva, posebno mlade generacije.

„U tome, pored Vlade, posebnu odgovornost imaju i lokalne zajednice”, naglasio je Đukanović.

On je kazao da je uvjeren da se zajedničkim naporima, sa više entuzijazma u razvoju preduzetničkog duha, može doprinositi kvalitetnijem životu i bržem razvoju opština kao što je Rožaje, koje za to ima sve preduslove.

„Želim da vas uvjerim da će Vlada Crne Gore još odlučnije nastaviti s takvom politikom, kroz tješnju saradnju sa lokalnim administracijama”, poručio je Đukanović.

Bonus video: