SNP poziva MUP i Konjevića da riješe problem gužbi na šalterima

Kao dobar primjer, SNP je naveo otvaranje šaltera u gradskim opštinama Tuzi i Golubovci
5 komentar(a)
MUP, limenka, dokumenta, Foto: Boris Pejović
MUP, limenka, dokumenta, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.09.2015. 14:57h

Socijalistička narodna partija Crne Gore poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova i resornog ministra, da pod hitno riješi problem gužvi pred šalterima područne jedinice za Upravne unutrašnje poslove Podgorica, prilikom izdavanje ličnih dokumenata.

"Već godinama taj problem muči građane Podgorice. Nekada je problem bio nedovoljan broj šaltera, a sada, nakon renoviranja „Limenke“, problem je nedovoljan broj šalterskih radnika. Tako iz godine u godinu, trpe građani, čekaju, nerviraju se, a traženi dokument u određenim situacijama moraju imati. Dobro znamo da bez lične karte, vozačke dozvole, pasoša, oružnog lista, dozvole za boravak stranaca, izvoda i raznih uvjerenja, građani ne mogu rešavati neke lične potrebe", navode iz SNP-a.

Njih čudi ponašanje odgovornih u MUP-u "ako nijesu za ove godine izvukli neku pouku i sada kada su stvoreni uslovi učinili sve da građanima omoguće lakši i brži dolazak do traženog dokumenta".

SNP predlaže da odgovorni u MUP-u pod hitno riješe ovaj problem i građanima pomognu da ne čekaju u dugim redovima radi dobijanja ličnih dokumenata.

"“Limenkom” se mora baviti Tužilaštvo, ali to nije razlog da se svojim poslom ne počnu baviti Ministarstvo unutrašnjih poslova i resorni ministar. Jedno od rješenja bi bilo da Podgorica ima dvije područne jedinice za Upravne unutrašnje poslove. Ta podjela bi mogla da se izvrši na područnu jedinicu za Upravne unutrašnje poslove na lijevoj a druga na desnoj obali Morače. Sada, kada je kompjuterska obrada u potpunosti zaživjela to ne bi bio problem, a gužve bi se znatno smanjile i građani bi svoja lična dokumenta dobijali na brz i efikasan način. U ovom slučaju, odgovorni iz MUP-a svoju neefikasnost ne bi pravdali time što su odsutni šalterski radnici nego bi usluge bile dovedene na jedan veći nivo", navodi se.

Kao dobar primjer, SNP je naveo otvaranje šaltera u gradskim opštinama Tuzi i Golubovci.

"Ovo predlažemo iz jednog jedinog razloga - kako bi se građanima olakšao dolazak do ličnih dokumenata, jer ovo kako se do sada radi, pokazalo se veoma loše, odnosno, kako ne treba raditi", zaključuje se.

Bonus video: