LIDIJA PANTOVIĆ NA ČELU ERLAJNZA

Ko se krije iza anonimne pravnice?

Novi funkcioneri izabrani su nakon što je Banjević podnio ostavku “iz ličnih razloga”
222 pregleda 7 komentar(a)
montenegro erlajnz, Foto: Boris Pejovic
montenegro erlajnz, Foto: Boris Pejovic
Ažurirano: 26.09.2015. 14:03h

Odbor direktora Montenegro erlajnza (MA) ovlastio je Lidiju Pantović da obavlja dužnost izvršnog direktora do izbora nasljednika Živka Banjevića.

Iz MA je saopšteno da je na jučerašnjoj sjednici odlučeno da direktor operativnih službi i održavanja bude kapetan Draško Popović.

Novi funkcioneri izabrani su nakon što je Banjević podnio ostavku “iz ličnih razloga”.

Banjević je obavljao funkcije izvršnog direktora i takozvanog accountable menadžera, ali je Odbor direktora, na čijem je čelu Daliborka Pejović, odlučio da te dvije funkcije budu razdvojene.

Pantovićeva je do juče bila direktorka pravnog sektora nacionalne avio-kompanije.

Prema podacima sa sajta Komisije za sprečavanje konflikta interesa, ona je obavljala funkciju glavnog upravnog inspektora u Ministarstvu unutrašnjih poslova do 30. septembra prošle godine. Pantovićevu je na tu funkciju postavila Vlada u maju 2014.

Prema podacima sa sajta MUP-a, Pantovićeva je rođena 1969. godine u Bijelom Polju. Pravni fakultet završila je u Podgorici 1993. U Opštini Mojkovac je je radila na upravno-pravnim poslovima iz oblasti boračko-invalidske zaštite, kadrovske pomoći, etažne svojine i posebnim referatima do 2002.. Na radno mjesto republičkog inspektora rada postavljena je 2001. godine, a 2006. imenovana je za upravnog inspektora u Ministarstvu pravde. U MUP-u je bila zaposlena od 2007. godine.

Novo rukovodstvo izabrano je dan nakon što je Ministarstvo saobraćaja predložilo da Vlada da saglasnost da se MA ponovo zaduži kod Hipotekarne banke, kako bi “zatvorili” kredite od ukupno 6,37 miliona eura.

Predviđeno je da Vlada bude i žirant za taj kredit.

Preporučujemo za Vas