SVEČANO OTVORENA DRUGA FAZA NOVOG STUDENTSKOG DOMA

Bošković: Ovakav nivo usluge nema niko u regionu

“Samo u ove zadnje dvije godine smo u domove uložili preko milion i 300 hiljada eura, a na tome nećemo stati”, istakao je Bošković
358 pregleda 5 komentar(a)
Predrag Bošković, Studentski dom, Foto: Luka Zeković
Predrag Bošković, Studentski dom, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.02.2019. 16:31h

Rekonstruisana druga faza Novog Studentskog doma danas je svečano otvorena, a renovirana su kupatila i  vrata na 180 soba. 

Ministar prosvjete Predrag Bošković kazao je da je uloženo  355 hiljada eura u renoviranje.

Novac je obezbijedila Svjetska banka kroz projekat “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost”.

“Ovakav nivo usluge koju pruža druga faza i ostali domovi nema niko u regionu. Zaista su uslovi podignuti na viši nivo”, kazao je Bošković.

Ministar Bošković i izvršni direktor konzorcijuma „LD Gradnja" "Ramel" Marinko Radulović potpisali su krajem juna ugovor o adaptaciji Druge faze.

Bošković je rekao da  kvalitetni uslovi boravka u domovima u Podgorici ne doprinose samo njihovim stanarima već cijelom obrazovnom sistemu naše zemlje.

“Samo u ove zadnje dvije godine smo u  domove uložili preko milion i 300 hiljada eura, a na tome nećemo stati”, istakao je Bošković.

Lani u avgustu rekonstruisana je Prva faza, tokom koje su radnici ugradili novu PVC bravariju, hidroizolaciju podova i dijela zidova, opremljena kupatila i promijenjena podna i zidna keramika. 

On je apelovao na studente da se staraju o imovini, da ne devastiraju učinjeno, već da je tretiraju kao svoju imovinu kući.

“U kvalitetnim uslovima treba da uživaju generacije studenata a ne samo oni koji trenutno tu borave, stoga molim studente da čuvaju svoju drugu kuću”, poručio je Bošković.

Student medicine Suad Šabanović je rekao da je život u  domovima podignut na jedan veći nivo.

“Skoro sam zaboravio kako je to izgledalo prije četiri godine kada sam kročio u dom jer kako naš narod kaže na dobro i lijepo se brzo navikne”, kazao je Šabanović.