Pred sezonu kiša: Čišćenje vodotoka

Između „Radprometa“ i restorana „Babić“ planirana je izgradnja dva odvoda, što bi trebalo da spriječi da se voda zadržava na magistral
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2015. 12:44h

Počelo je čišćenje rijeke Sutorine kako bi se u sezoni kiša spriječilo njeno izlivanje i poplave .

Očišćeno je ušće, a do kraja sedmice počeće radovi na čišćenju još četiri tačke na rijeci, u dužini od jednog kilometra .

Između „Radprometa“ i restorana „Babić“ planirana je izgradnja dva odvoda, što bi trebalo da spriječi da se voda zadržava na magistrali.

„U obilasku smo vidjeli da u rijeci ima ima dosta starih olupina, pješčanih nanosa i odrona, tako da će sigurno biti dosta posla na čišćenju riječnog dna i produbljivanju korita rijeke“, kazao je rukovodilac Službe zaštite i spasavanja Aleksandar Škobalj.

Treći dan traju i radovi na čišćenju vodotoka Opačice i potoka koji se u nju ulivaju, a u narednom periodu biće riješeno i pitanje odvođenja vode sa magistrale u Zelenici. Ekipe Komunalne policije i Službe spašavanja obićiće i područje Bijele.

Predstavnici Službe zaštite i spašavanja i Komunalne policije ovih dana obilaze teren i evidentiraju „kritične tačake“ i planiraju radove kojim će se otkloniti uzroke koji bi mogli izazovu poplave .

Sva područja na kojima postoji rizik od poplava ubuduće će obilaziti jednom nedeljno, kako bi se preventivnim mjerama to spriječilo, kazao je Škobalj.

Galerija

Bonus video: