PROŠAO SA LAKŠIM POVREDAMA

Žabljak: Na dječaka se obrušio snijeg i led sa stambene zgrade

Načelnik Komunalne policije Nikola Dubljević rekao je da su postavili znakove upozorenja pješacima o opasnosti od snijega i leda sa krovova ali da svu odgovornost snose organi upravljanja zgradom
4873 pregleda 0 komentar(a)
Dječak nakon ukazane pomoći
Dječak nakon ukazane pomoći
Ažurirano: 13.02.2019. 17:30h

Sedmogodišnji M.B. sa Žabljaka prošao je sa hematomom na glavi i povredom ruke, kada se danas oko podne na njega obrušio led i snijeg sa stambeno poslovne zgrade u centru grada.

Dječak je mahinalno podigao ruke iznad glave pa mu je ledenica povrijelila lakat. Dodatna fizička bol nastupila je i usled pada na zaleđenu ulicu.

"Uplakanog i uplašenog odmah su ga naši poznanici prevezli do hitne pomoći. Prevezen je u pljevaljsku bolnicu gdje su konstatovane lake povrede u vidu čvoruge na glavi i bolovo u ruci. Cijelim putem do Pljevalja bio je dezorjentisan",, priča njegova majka Nina Bogavac.

Kazala je da su joj očevici rekli da je njen sin "pukom srećom, zaostavši par koraka, izbjegao mnogo teže možda"

"I fatalne posledice jer je neposredno ispred njega sa zgrade pala ogromna količina leda", kaže Bogavac.

Načelnik Komunalne policije Nikola Dubljević rekao je da su postavili znakove upozorenja pješacima o opasnosti od snijega i leda sa krovova ali da svu odgovornost snose organi upravljanja zgradom.

Opasnost po ljude i imovinu prijeti sa velikog broja kuća i zgrada u Žabljaku.

Kretanje ulicom ili drugom javnom površinom rizično je naročito za najmlađe.

Na prilazima školi takvih opasnih mjesta ima dosta.

Opštinskom odlukom o uređenju grada nije predviđena obaveza postavljanja snjegodržača na krovovima što je najbezbjednija zaštita po ljude.