Tivat: Opština pomaže školovanje djece romske i egipćanske populacije

Nikćević je izrazila zahvalnost prevozniku “Blue line” iz Herceg Novog koji je na zahtjev Sekretarijata za upravu i društvene djelatnosti, omogućio besplatne prevozne karte za dvije srednjoškolke iz RE populacije koje putuju u školu u Kotor
0 komentar(a)
tivat romsja djeca, Foto: Siniša Luković
tivat romsja djeca, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 18.09.2015. 13:24h

Gradonačelnik Tivta Ivan Novosel i sekretarka za upravu i društvene djelatnosti Dubravka Nikčević, na svečanosti u Osnovnoj školi ”Drago Milović”, uručili su djeci iz populacije Roma i Egipćana školske torbe i neophodan školski pribor.

“Udžbenike je obezbijedilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Ministarstvo prosvjete, a Opština Tivat školski pribora za ukupno 81-nog učenika RE populacije. Takođe, Opština je, kao i u prethodnom periodu, omogućila učenicima iz RE populacije koji putuju sa neformalnih naselja Lovanja i “7.jul” besplatan prevoz do škole i nazad, te sufinansirajuću kartu za određene kategorije đaka sa područja Tivta, pripadnika Roma i Egipćana.

Tri učenika srednje škole iz te populacije u Tivtu, lokalna uprava će novčano pomoći kako bi nesmetano pohađali nastavu i bili adekvatno opremljeni.”- saopšteno je tim povodom iz lokalne uprave Tivta.

Nikćević je izrazila zahvalnost prevozniku “Blue line” iz Herceg Novog koji je na zahtjev Sekretarijata za upravu i društvene djelatnosti, omogućio besplatne prevozne karte za dvije srednjoškolke iz RE populacije koje putuju u školu u Kotor.

“Na taj način “Blue line” je pokazao ne samo neophodno razumijevanje za težak materijalni položaj korisnika svojih usluga , već i visok stepen društveno odgovornog ponašanja tim prije što je cilj lokalne zajednice veći nivo obrazovanja RE populacije i njihova potpuna integrisanost u društvenu zajednicu.”- zaključila je Nikčević.

Bonus video: