Đačić na svečanoj sjednici: Završetak radova na glavnoj ulici u Pljevljima tek sledeće godine

Svečanoj sjednici prisustvovali su brojni gosti, među kojima je bio i crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković
74 pregleda 1 komentar(a)
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 20.11.2018. 16:15h

Predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić rekao je danas da će radovi na uređenju glavne gradske ulice u Pljevljima biti završen tek naredne godine, a ne do kraja ove, kako je to ranije najavljivano.

Đačić je na svečanoj sjednici lokalnog parlamenta održanoj povodom Dana Opštine kazao da su sve instalacije završene, a da će naredne godine raditi na opremanju tog prostora urbanim mobilijarom.

Svečanoj sjednici prisustvovali su brojni gosti, među kojima je bio i crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković.

Đačić je kazao da su u predhodnom periodu najviše radili na stabilizaciji finansijske situacije u Opštini, što je kako je istakao imalo određenih efekata.

"Uspjeli smo u zadnjih 12 mjeseci da konačno uradimo neke ključne projekte. Završili smo objekat doma starih u Pljevljima vrijedan 2,7 miliona, a koji je veoma važan za populaciju penzionera koji su veoma brojni u Opštini Pljevlja. Završili smo objekat Doma kulture poslije mnogo muka. Dugo je trajala njegova rekonstrukcija i adaptacija“, rekao je Đačić.

Prvi čovjek grada je kazao da će raditi na adaptaciji Trga Đorđija Peruničića, a fasadu Hotela Pljevlja, zgrade robne kuće i u Skerlićevoj ulici.

Rekao je da će se narednih godina realizvati projekat toplifikacije grada kako bi se što prije iz upotrebe izbacila kotlarnica u Skerlićevoj ulici koja je označena kao jedan od najvećih zagađivača.

Đačić je obećao i izgradnuu otvorenog bazena i vrtića u naselju Guke, ne precizirajući kada će to biti.

Rekao je i da će Država uložiti u putnu infrastrukturu oko 30 miliona eura. Uradiće se put Vrulja Mijakovići, a rekonstuisaće se i put Pljevlja Metaljka, i Pljevlja Mijailovica, do granice sa Srbijom.

Povodom Dana Opštine Đačić je uručio i nagrade najboljim pljevaljskim studentima, koja se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 300 eura.

Nagrada je dodjeljena Milici Zindović, studentu Fakulteta političkih nauka, Univerziteta Crne Gore, čija je srednja ocjena 10. Nagrađen je i Vahid Kavazović, student Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici, (srednja ocjena 9,76), Željka Kečina, student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu(srednja ocjena 9,63) i Stefan Milinković Saobraćajni fakultet u Beogradu čija je prosječna ocjena 9,53.

Đačić je uručio i zahvalnicu Tatjani Vukićević, porijeklom iz Pljevalja, koja je donirala bubreg svom sugrađaninu.

Na svečanoj sjednici predsjednik Skupštine Dragiša Sokić uručio je i nagradu "20. novembar" ovogodišnjim dobitnicima.

Dobitnici nagrade su dr Bogdan Laušević, Abela Popović i Odbojkaškom klubu Rudar.

Laušević je do penzionisanja radio kao epidemiolog u pljevaljskoj bolnici a Popović je direktorica Dječijeg vrtića „Eko bajka“ u Pljevljima.

Nagrada, se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 1.000 eura.

Nagrada "20. novembar" se dodjeljuje se svake godine.

Bonus video: