Neophodna razmjena studenata i profesora između Crne Gore i Kipra

„Na sastanku je zaključeno da su zbog sličnosti obrazovnih sistema dviju država saradnja i razmjena iskustava od velikog značaja, pa je neophodno uspostavljanje bilateralne saradnje potpisivanjem memoranduma“, zaključuje se u saopštenju
1 komentar(a)
Nafsika Krousti, Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo prosvjete
Nafsika Krousti, Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 16.09.2015. 19:34h

Razmjena iskustava između Crne Gore i Kipra u oblasti obrazovanja značajna je i neophodno je potpisivanje memoranduma o saradnji u toj oblasti, ocijenjeno je na sastanku ministra prosvjete, Predraga Boškovića sa ambasadorkom Kipra, Nafsikom Krousti.

Bošković se danas sastao sa Krousti, sa kojom je razgovarao o obrazovnom sistemu Crne Gore i budućoj saradnji u oblasti obrazovanja.

Kako je saopšteno iz PR službe Ministarstva prosvjete, Bošković je upoznao Krousti sa crnogorskim obrazovnim sistemom, pri čemu je poseban akcenat stavio na visoko obrazovanje i reformu Univerziteta Crne Gore.

„Sagovornici su se usaglasili o potrebi saradnje u oblasti visokog obrazovanja, kao i o neophodnosti razmjene studenata i profesora“, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, Bošković je govorio i o značaju srednjeg stručnog obrazovanja, uvođenju nastave na engleskom jeziku, kao i o značaju predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

„Na sastanku je zaključeno da su zbog sličnosti obrazovnih sistema dviju država saradnja i razmjena iskustava od velikog značaja, pa je neophodno uspostavljanje bilateralne saradnje potpisivanjem memoranduma“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: