Sud ne vjeruje direktoru Elektrotehničke škole

Sudija “nije pridao vjeru Pićuriću i njegovo kazivanje procijenio kao smišljeno”
467 pregleda 29 komentar(a)
Veselin Pićurić, Foto: Boris Pejović
Veselin Pićurić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.09.2015. 06:00h

Profesor podgoričke Elektrotehničke škole Mladen Klikovac nije prijetio i vrijeđao direktora te ustanove Veselina Pićurića.

To je odluka sutkinje podgoričkog Suda za prekršaje Nade Bjeković, koja je Klikovca oslobodila krivice da je na času, pred učenicima, u februaru vrijeđao Pićurića, govoreći mu “sram te bilo, đubre jedno, lopovčino” i “ako smiješ, izađi pi..o, izađi napolje da riješimo ovo u četiri oka”.

Sutkinja smatra da nije dokazano da je Klikovac uputio uvrede, jer to nije potvrdio niko od saslušanih svjedoka. Ona smatra da je Klikovac dao “veoma ubjedljiv i iskren iskaz”, kada je ispričao da je problem nastao nakon što je pustio dvije učenice u toalet, zato što na njemu nema vrata, a da je nakon toga Pićurić ušao na čas, kako bi ga “kontrolisao i potcjenjivao”.

“Sudija nije pridao vjeru Pićuriću i njegovo kazivanje procijenio kao smišljeno, te usmjereno na kažnjavanje okrivljenog iz njemu znanih razloga”, navela je, između ostalog, sutkinja.

Pićurić je prijavio Klikovca, optužujući ga da ga je vrijeđao na času, navodeći da će njegove tvrdnje potvrditi učenici maturantskog odjeljenja, koji su već jednom ranije odbili da potpišu izjavu povodom ranijeg verbalnog sukoba direktora i profesora tokom časa.

Zaposleni toj školi su ranije “Vijestima” rekli da konflikt između Pićurića i Klikovca traje godinama, a kulminirao je kada se nedavno nastavnik javio na konkurs za direktora škole.

Prema dokumentima, u koje su „Vijesti" imale uvid, Klikovac je još 2011. godine dopisom obavijestio Ministarstvo prosvjete da povlači kandidaturu za direktora, jer su mu dostavljena „kompromitujuća dokumenta" o Pićuriću. U dopisu se navodi da Klikovac smatra, „kao i određeni broj drugih kolega", da Pićurić ne zaslužuje da ostane na poziciji direktora.

Bonus video: