Ministarstvo rada će opremiti Dnevni centar u Budvi

Kovačević je poručila da vjeruje da će Dnevni centar biti opremljen za dva do tri mjeseca i najavila punu podršku lokalnoj samoupravi vezano za socijalnu i dječiju zaštitu
2 komentar(a)
Zorica Kovačević, Srđa Popović, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Zorica Kovačević, Srđa Popović, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Ažurirano: 15.09.2015. 17:16h

Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetanjama u razvoju u Budvi, trebalo bi da bude opremljen za dva do tri mjeseca, najavila je ministarka rada i socijalnog staranja, Zorica Kovačević.

Ona je danas sa saradnicima boravila u radnoj posjeti Opštini Budva, tokom koje je obišla prostorije Centra za socijalni rad.

Kovačević je razgovarala sa predsjednikom Opštine Budva, Srđom Popovićem, a glavna tema sastanka bila je opremanje Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetanjama u razvoju, nakon čega je organizovan obilazak lokacije namijenjene za tu ustanovu.

“U ovoj opštini je trenutno registrovano 32 djece sa smetnjama u razvoju koji mogu boraviti u ovom centru. Opština Budva opredjelila prostor od oko 500 m2 potrebe Dnevnog centra, dok će Ministarstvo rada i socijalnog staranja učestvovati prilikom opremanja ovog prostora”, saopšteno je iz tog resora.

Kovačević je poručila da vjeruje da će Dnevni centar biti opremljen za dva do tri mjeseca i najavila punu podršku lokalnoj samoupravi vezano za socijalnu i dječiju zaštitu.

Danas je između Opštine Budva i Ministarstva rada i socijalnog staranja postignut dogovor i u vezi sa obezbjeđivanjem novog prostora za Centar za socijalni rad u tom gradu.

Popović je zahvalio Kovačević i istakao da su danas obavljeni dogovori koji govore o dobroj saradnji između lokalne samouprave i Vlade Crne Gore.

Bonus video: