Uprava javnih radova i Prijestonica Cetinje ugovorili realizaciju razvojnih projekata

Nuhodžić i Kašćelan obišli i radove na stadionu Fudbalskog kluba “Lovćen”, gdje je u toku izgradnja tribina
390 pregleda 0 komentar(a)
Sa obilaska stadiona na Cetinju, Foto: Uprava javnih radova
Sa obilaska stadiona na Cetinju, Foto: Uprava javnih radova

Uprava javnih radova (UJR) i Prijestonica Cetinje potpisali su ugovor o realizaciji programa “Razvojni projekti Prijestonice” za ovu godinu, za koje će biti obezbijeđeno 4,96 miliona eura.

Direktor Uprave, Rešad Nuhodžić, sastao se danas na Cetinju sa gradonačelnikom Prijestonice, Aleksandrom Kašćelanom, sa kojim je razgovarao o realizaciji aktuelnih i planiranih projekata

Nuhodžić i Kašćelan su se, kako je saopšteno, saglasili da je realizacija projekata od velikog značaja za Cetinje, u cilju stvaranja uslova dalje ulaganje u poboljšanje kvaliteta života građana.

Oni su potpisali ugovor o realizaciji programa, na osnovu kojeg će UJR obezbijediti 4,96 miliona eura Prijestonici Cetinje za nabavku roba, izradi i reviziju tehničke dokumentacije, izvođenje radova i vršenje stručnog nadzora.

“Prema Ugovoru, Prijestonica bi trebalo da planira i sprovodi postupak javne nabavke u visini do opredijeljenog iznosa novca, priprema tendersku dokumentaciju i zaključuje ugovore sa dobavljačima, projektantom, revidentom, izvođačem radova i nadzorom, kao i da svakog mjeseca informiše Upravu o obavljenim aktivnostima”, navodi se u saopštenju.

Uprava je, kako se pojašnjava, obavezna da, pored tehničke podrške, prenese sredstva u vrijednosti navedenih projekata na žiro račune odabarnih firmi za nabavku opreme, izvođanje radova, nadzor nad izvođenjem radova, izradu tehničke dokumentacije, reviziju tehničke dokumentacije, a na osnovu zaključenih ugovora i ovjerenih faktura od Prijestonice.

“Novac je namijenjena za sanaciju sportskih sala Sportsko-rekreativnog centra “Cetinje”, izgradnju i rekonstrukciju vodovodne infrastrukture, izgradnju saobraćajnice kroz univerzitetski kompleks, stadiona sa atletskom stazom u naselju Humci”, precizira se u saopštenju.

Dodaje se da je novac predviđen i za azil za napuštene kućne ljubimce, izgradnju i opremanje Centra za kulturu Prijestonce, rekonstrukciju objekta Dječije bolnice, kupovinu nekadašnjeg kompleksa Gornjeg Oboda.

Nuhodžić i Kašćelan su, kako je saopšteno, obišli i radove na stadionu Fudbalskog kluba “Lovćen”, gdje je u toku izgradnja tribina.

Predstavnici izvođača, podgoričke kompanije “Erlang”, saopštili su da radovi teku ugovorenom dinamikom, uprkos kraćem zastoju na izradi armirano betonske konstrukcije, zbog nepovoljnih vremenskih prilika.

"Izgradnjom stadiona sa tribinama i pratećim sadržajima, u vrijednosti od 8,96 miliona eura, a čiji se završetak očekuje krajem naredne godine, Cetinje će dobiti prestižan sportski objekat, koji će Fudbalskom klubu “Lovćen” i njegovim mlađim generacijama omogućiti kvalitetan rad", navodi se u saopštenju.

Nuhodžić i Kašćelan su obišli i lokaciju na kojoj je predviđena gradnja rezidentnog objekta za potrebe princa Nikole Petrovića Njegoša.

Bonus video: