Bečić: Ne nasijedajte na novi pokušaj sijanja sjemena razdora

Bečić poziva sve građane Crne Gore da ne nasijedaju na novi, kako je rekao ko zna koji po redu pokušaj sijanja sjemena razdora među braćom, komšijama i prijateljima jer je to cilj onih koji svih ovih godina opstaju zahvaljujući podjelama koje nikada nijesu donijele dobro nikome, osim onima koji dijele
57 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 11.09.2015. 15:07h

Nakon što je vrhuška aktuelne vlasti istrošila brojne teme koje su im služile kao pogodno tle da dijele i polarizuju Crnu Goru decenijama težeći blokovskoj podjeli kako bi politički profitirali, sada im se čini da su vjerska pitanja i pitanje NATO-a poslednja pogodna šansa odbrane vlasti, njenih kriminalnih struktura i svih onih koji su doveli građane Crne Gore na današnji nivo bijede i gole egzistencije, kazao je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

"Iako su i sami mijenjali odnos prema tim pitanjima više puta u svom istorijatu, njihov osnovni cilj je blokovska podjela težeći da ona suštinska životna pitanja budu marginalna u percepciji građanina prilikom izbora. Zato i svi oni politički činioci koji sviraju po njihovim notama predstavljaju svjesne saučesnike tog procesa jer su im očito lični interesi i privilegije mnogo ispred želje da se ostavri nova vrijednost i konačno smijeni vlast u Crnoj Gori", rekao je Bečić.

Bečić poziva sve građane Crne Gore da ne nasijedaju na novi, kako je rekao ko zna koji po redu pokušaj sijanja sjemena razdora među braćom, komšijama i prijateljima jer je to cilj onih koji svih ovih godina opstaju zahvaljujući podjelama koje nikada nijesu donijele dobro nikome, osim onima koji dijele.

"Mir, jedinstvo i timski rad nam je sada potrebniji više nego ikada jer je Crna Gora ekonomski, pravno, socijalno devastirana do nivoa koji ozbiljno ugrožava našu budućnost, a naročito budućnost onih koji će nas naslijediti", dodao je Bečić.

Predsjednik Demokratske Crne Gore je kazao da su Demokrate zbog svega prethodnog upravo i osnovane sa iskrenom željom da realizacijom Programa „Pobjede, a ne podjele“ povedu Crnu Goru putem jedne mnogo ljepše i srećnije budućnosti.

"Zato hajde da se usmjerimo na životna pitanja jer ona ujedinjuju najveći broj građana Crne Gore. Ako pogledamo prosječnu zaradu, cijenu potrošačke korpe, nezaposlenost mladih, položaj radničke klase i penzionera, pljačku državne imovine, uništenu industriju, devastiranu prirodu, stepen kriminala i korupcije, pravnu nesigurnost, nejednakost po mnogim osnovama, jasno je da po ovim pitanjima nemamo blokovksu podjelu Crne Gore. Naprotiv. Imamo najveći broj građana koji dijele tešku zbilju prosječnog crnogorskog građanina i jedan mali dio onih koji su pljačakajući Crnu Goru došli do nivoa milionera potpuno gubeći osjećaj za realnost", rekao je Bečić.

On je ponovio da vlast koja dijeli ne misli dobro nikome, osim sebi.

"Oni koji dijele ili su vas već pokrali ili imaju namjeru da to učine. Zato pribrano, staloženo i odgovorno pogledajmo u budućnost. Podržimo one koje mire, spajaju i predstavljaju čistu, stručnu i hrabru kadrovsku ponudu koja je spremna da interese svih građana stavi na prvo mjesto i krene u oporavak crnogorskog društva", zaključio je Bečić.

Bonus video: