Baković: Nadležni da omoguće javnu raspravu u tolerantnoj atmosferi

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda, kako je saopšteno, ozbiljno je zabrinut zbog sprečavanja održavanja javne rasprave o Nacrtu zakona u Kotoru u četvrtak
2 komentar(a)
šućko baković, Foto: Boris Pejović
šućko baković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.09.2015. 13:29h

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Šućko Baković pozvao je sve nadležne organe i građane da se, u nastavku javne rasprave o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti, omogući svim zainteresovanim subjektima da iznesu svoje mišljenje u tolerantnoj atmosferi i bez pritisaka.

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda, kako je saopšteno, ozbiljno je zabrinut zbog sprečavanja održavanja javne rasprave o Nacrtu zakona u Kotoru u četvrtak.

„Posebno je zabrinjavajuća činjenica što su nemile scene, neprimjerena atmosfera, uvredljive riječi, govor mržnje i verbalni napadi iz Bijelog Polja ponovljeni, gotovo na isti način u kratkom vremenu i istim povodom“, navodi se u saopštenju Ombudmana.

Kako se dodaje, sprečavanjem i tog javnog skupa zainteresovani građani i drugi subjekti onemogućeni su da iznesu svoje stavove, mišljenja i sugestije o Nacrtu zakona i učestvuju u kreiranju zakonskih rješenja o ovako važnoj oblasti ljudskih prava.

„Zaštitnik poziva sve nadležne organe, ostale subjekte i građane da se u nastavku javne rasprave omogući svim zainteresovanim subjektima da iznesu svoje mišljenje, sugestije i predloge o zakonskom tekstu u tolerantnoj i dostojanstvenoj atmosferi i bez pritisaka“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: