Odgovor novinarke Fejziću: Reagovanje je izvinjenje DPS-u

Javnosti je, pretpostavljam, zanimljivo i što ste, iako mislite da se u kontinuitetu bavim „neosnovanim denunciranjem IZ i njenih čelnih ljudi“, reagovali tek sada
14 komentar(a)
Aida Skorupan, Foto: Privatna arhiva
Aida Skorupan, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 10.09.2015. 18:30h

Poštovani reise Fejziću,

U najmanju ruku je čudno da u reagovanju na tekst „Ja Mugoši plaketu od 20 eura, on oprostio nama 140.000 duga“, koje potpisuje sekretar Islamske zajednice Fuad Čekić, nijeste negirali nijednu činjenicu.

Nijeste osporili da je zapisnik sa sjednice Sabora IZ autentičan, niti da ste u stilu „ja tebi vojvodo, ti meni serdare“ bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši uručili pozlaćenu plaketu (iako se „do tada nije pretrgao da pomogne IZ“), kako bi on za uzvrat otpisao dug za komunalije.

Nijeste se bavili ni reakcijom svog naroda na taj tekst, koji za razliku od Vas ne smatra da ste ljubeći skute vladarima napravili uštedu IZ. Naroda koji smatra da ste za jeftine pare prodali njihovu dušu i bošnjačke glasove.

Umjesto toga, Vi veličate lik i djelo bivšeg gradonačelnika, poručujući sadašnjem da slijedi njegov primjer. Time ste, umjesto očuvanja digniteta IZ, na šta se u reagovanju pozivate, zapravo još više pognuli glavu pred svojim gospodarima, čiji ste privjesak na ključevima vlasti.

Hvalospjevima u reagovanju, Vi zapravo njima šaljete izvinjenje, zbog teksta i praktično poručujete da ste spremni na još „nepristojnih ponuda“, zarad očuvanja fotelja i privilegija koje imate.

Javnosti je, pretpostavljam, zanimljivo i što ste, iako mislite da se u kontinuitetu bavim „neosnovanim denunciranjem IZ i njenih čelnih ljudi“, reagovali tek sada.

Kada su „Vijesti“ „pokušale devalvirati i banalizovati saradnju“ sa Vašim političkim ocima. Da li to znači da Vi zapravo potvrđujete činjenice iz svih prethodnih tekstova, da ste novi Ustav IZ skrojili po svojoj mjeri, kako biste bili reizabrani? Da je Vaš reizbor bio iznuđen i politički motivisan? Da ste i prilikom prvog imenovanja uživali političku preporuku DPS-a?

Na kraju, reise Fejziću, ne mogu a da ne primijetim da zamjenom teza želite da mene i uredništvo novine za koju radim predstavite neprijateljem muslimana - Bošnjaka. Povlačite crtu jednakosti između Vas i IZ. I vjerujem da iz ugla DPS-a, Vi to i jeste. A da li tako misli i „Vaš“ narod, pokazao bi jedino pošten referendum.

Jeste li sigrni da želite da znate njegov rezultat?

Bonus video: