U "Turističkom centru Durmitor” počela realizacija plana za zimsku turističku sezonu

Izvršni direktor u tom preduzeću Miloš Popović kaže da će se pored toga posla na skijalištu odvijati još značajnih investicionih aktivnosti
94 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 07.09.2015. 12:33h

U DOO “Turistički centar Durmitor” počela je realizacija plana za pripremu naredne zimske turističke sezone. Početkom mjeseca krenuo je remont i stavljanje u funkciju žičare “Savin kuk I” koja je oštećena u požaru sredinom maja.

Izvršni direktor u tom preduzeću Miloš Popović kaže da će se pored toga posla na skijalištu odvijati još značajnih investicionih aktivnosti.

"Gradiće se ekonomske prostorije sa pratećom garažom za radne mašine, rekonstruisati žičare dvosjed “Savin kuk II” sa pratećom trafostanicom kao i nove ski staze dužine 700m, na kojoj bi se izvršila ugradnja postojećeg ski lifta tipa “tanjir”, koji se nalazi u vlasništvu TC Durmitor", kaže Popović.

On je istakao da je za dio tih aktivnosti završena tenderska procedura i za izvođenje radova odabrani najpovoljniji ponuđači.

"Za remont žičare dvosjed “Savin kuk I” kao najpovoljniji ponuđač koji je ispunjavao kriterijume propisane tenderskom dokumentacijom (cijena i kvalitet) izabrano je društvo DOO “Plutos” Podgorica, sa podizvođačima DOO “Televex” DOO Podgorica i DOO “Civil engineer” Podgorica. Ugovor o javnoj nabavci radova je zaključen 20.08.2015.godine, dok cijena za izvedene radova iznosi 80.092,95 eura, sa uračunatim PDV-om. Nadzorni organ u ovom pravnom poslu je društvo DOO “MMK Control Bar”. Za rekonstrukciju trafostanice za napajanje žičare dvosjed “Savin kuk II” po istoj proceduri, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, kao najpovoljniji ponuđač izabran je izvođač radova Konzorcijum “Ramel” DOO Nikšić i AD “Mehanizacija i programat” Nikšić. Ugovor o javnoj nabavci radova je zaključen 12.08.2015.godine, dok cijena za izvedene radova iznosi 31.344,60 eura. Postupak dobijanja građevinske dozvole za izvođenje radova na rekonstrukciji trafostanice je u toku. Nadzorni organ u ovom pravnom poslu je društvo DOO “Liming projekt” Podgorica" , kazao je Popović i dodao da su za izvedene radove izvođači dužni da dostave sve potrebne ateste i sertifikate nužne za potvrdu ispravnosti i bezbjednosti rada žičare, odnosno trafostanice, koji su neophodni za dobijanje dozvole za rad tih objekata od strane nadležnog Ministarstva.

Popović kaže da je tenderske procedure koje se odnose na rekonstrukciju žičare “Savin kuk II”, izgradnju nove ski staze, kao i za izgradnju ekonomske prostorije sa pratećom garažom su u završnoj fazi.

Galerija

Bonus video: