Bošković: Podizanje kvaliteta obrazovanja zajednički projekat

„Svi mi zajedno smo na zajedničkom projektu, a to je podizanje kvaliteta obrazovanja u Crnoj Gori, ali u podizanje uslova i standarada, da naša djeca uče u kvalitetnim ustanovama“, poručio je Bošković
90 pregleda 4 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Boris Pejović
Predrag Bošković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.09.2015. 11:37h

Podizanje kvaliteta obrazovanja u Crnoj Gori, ali i stvaranje boljih uslova i standarda za učenje, zajednički je projekat svih, poručio je ministar prosvjete Predrag Bošković.

On je prisustvovao danas svečanosti povodom početka školske godine u Osnovnoj školi “Branko Božović” u Podgorici.

„Svi mi zajedno smo na zajedničkom projektu, a to je podizanje kvaliteta obrazovanja u Crnoj Gori, ali u podizanje uslova i standarada, da naša djeca uče u kvalitetnim ustanovama“, poručio je Bošković.

On je kazao da će škola u novom ruhu dočekati 112 prvaka, ali i sve one koji su do sada u njoj učili, postizali zapažene rezultate u nauci i obrazovanju, ali iz jednog devastiranog prostora.

„Zbog toga je Vlada uložila i procijenila da škola „Branko Božović“ zaslužuje i bolji kvalitet učionica, a ono što je najvažnije jeste kvalitet za vas koje ćete je koristiti“, kazao je Bošković.

Vlada je iz tog razloga uložila u rekonstrukciju škole preko 700 hljada eura.

„I nadam se da kada se do kraja završe detalji, u narednih 20 dana, da će škola biti primjer svim ostalim školama u Crnoj Gori“, smatra Bošković.

Prema njegovim riječima, koliko su odgovorni u Ministarstvu prosvjete i u menedžementu škole, toliko su odgovorni i oni koji će školu da pohađaju.

„Odgovorni smo da bi školu održali, da ovakva kako danas sija bude sijala i narednih godina, a ne da je devastiramo nakon par mjeseci“, kazao je Bošković.

On je pojasnio da zajedničkim naporom roditelja, djece koja će pohađati školu i svih u sistemu prosvjete mogu školu očuvati i obezbijediti budućim generacije da ulaze u jedno ovakovo zdanje.

„Ovo je škola nastala mnogo prije svih vas i svih nas koji smo u Ministarstvu, i nadam se, i siguran sam, da ćemo je zajednički očuvati kako bi bila primjer školama, ne samo u Podgorici već i šire“, zaključio je Bošković.

Direktor škole Ranko Vušović, kazao je da je rekonstrukcija škole završena u okviru projekta energetska efikasnost.

„Zahvaljujući tom projektu nećemo se ubuduće hvaliti samo izvanrednim rezultatima koje su naši đaci postizali, već ćemo biti ponosni na uslove u kojima uče i rade“, naveo je Vušović.

Prema njegovim riječima, uslovi za rad su na onom nivou koji savremeno obrazovanje podrazumijeva.

On se zahvalio ministru prosvjete i gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću, jer su, kako je kazao, zaslužni što škola izgleda blistavo.

Bonus video: