Antiteroristička vježba u Baru: "Sveti Stefan II" oslobođen za nepunih pet minuta

U vježbi je učestvovalo ukupno 95 pripadnika različitih državnih institucija i organa
51 pregleda 32 komentar(a)
Ažurirano: 06.09.2015. 12:16h

Na gatu V Luke Bar danas je održana velika međunarodna antiteroristička vježba.

Pod vođstvom Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a Crne Gore, antiteroristi policija Hrvatske, Srbije, Slovenije, BiH, Republike Srpske i Makedonije prikazali su kako bi oslobađali feribot “Sveti Stefan II“ od petočlane grupe otmičara.

U simultanom napadu timova sa mora, iz vazduha i iz podmorja, otmičari su savladani za nepunih pet minuta. Nakon toga, pred brojnim posmatračima, među kojima su bili i ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević i direktor Uprave policije Slavko Stojanović, izvođači vježbe su postrojeni i uručene su im plakete i zahvalnice.

U vježbi je učestvovalo ukupno 95 pripadnika različitih državnih institucija i organa.

Pored članova crnogorskog SAJ, antiterorističko umijeće na brodu prikazali su i pripadnici SAJ i Žandarmerija MUP-a Srbije, Specijalna enota MUP-a Slovenije, Federalna jedinica MUP-a i SIPA iz BiH, SJP iz Republike Srpske, SAJ iz Makedonije i Zapovjedništvo specijalne policije MUP-a Hrvatske.

"Cilj ove metodsko-pokazne vježbe bio je uvježbavanje i usaglašavanje procedura pri napadu na oteto plovilo od strane nadležnih službi Crne Gore sa nadležnim službama iz šest zemalja regiona. U vježbi su ispred MUP-a Crne Gore učestvovali SAJ uz podšku Sektora granične policije, Plovne jedinice, Avio-helikopterske jedinice i Medicinskog centra. Učestvovali su i Vojska Crne Gore, Barska plovidba, Agencija za pomorsku sigurnost i Lučka kapetanija", saopštio je tim MUP-a za odnose sa javnošću.

Galerija

Bonus video: