Pažin: Oduzimanje imovine stečene kriminalom najefikasnije oružje u borbi protiv korupcije

Iz Ministarstva pravde saopšteno je da je posjeta Pažina Sloveniji bila prilika za razmjenu iskustva u pogledu normativnih rješenja i institucionalnih mehanizama za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala
124 pregleda 2 komentar(a)
Zoran Pažin, Goran Klemenčič, Foto: Ministarstvo pravde
Zoran Pažin, Goran Klemenčič, Foto: Ministarstvo pravde
Ažurirano: 04.09.2015. 15:10h

Crna Gora značajno je napredovala na polju vladavine prava i evroatlantskih integracija, ocijenio je ministar pravde Slovenije, Goran Klemenčić u razgovoru sa crnogorskim kolegom Zoranom Pažinom.

Klemenčić je poručio da je Slovenija spremna da pomogne i podrži Crnu Goru u nastavku reformskog procesa.

"Republika Slovenija, kao snažan partner u oblasti sprovođenja antikorupcijske politike, nastaviće i dalje da podržava crnogorske institucije u postupku implementacije nedavno donijetih propisa", istakao je Klemenćić.

Iz Ministarstva pravde saopšteno je da je posjeta Pažina Sloveniji bila prilika za razmjenu iskustva u pogledu normativnih rješenja i institucionalnih mehanizama za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

"Oduzimanje imovinske koristi stečene kriminalom predstavlja najefikasnije oružje u borbi protiv ovih fenomena", rekao je Pažin.

Pažin se u Ljubljani sastao i sa predsjednikom Vrhovnog suda, Brankom Maslešom i vrhovnim državnim tužiocem, Zvonkom Fišerom, sa kojima je razgovarao o reformama sprovedenim u pravosuđu, sa naglaskom na promjene organizacionih propisa i formiranje Specijalnog državnog tužilaštva.

Pažin je razgovorao i sa predsjednikom Ustavnog suda Slovenije, Miroslavom Mozetičem i u razgovoru je, kako je saopšteno, konstatovan trend rasta ustavnih žalbi u obje države.

Bonus video: