Fejzić: Bošković posvećen rješavanju statusa medrese

Reis Rifat Fejzić izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje Islamske zajednice i Ministarstva prosvjete
4 komentar(a)
Rifat Fejzić, Foto: Savo Prelević
Rifat Fejzić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.09.2015. 14:48h

Sastanak ministra prosvjete mr Predraga Boškovića i reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifata Fejzića je potvrda dobre saradnje dvije institucije koja je zasnovana na promociji multikulturalnosti u obrazovnom sistemu, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Ministar Bošković je naglasio da se nastava na svim nivoima obrazovanja može odvijati isključivo po važećim programima koje je usvojio Nacionalni savjet za obrazovanje i da se neće dozvoliti organizovanje nastave organizacijama koje nemaju dozvolu za to i koje zbog nezakonitog rada treba da budu sankcionisane.

Reis Rifat Fejzić izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje Islamske zajednice i Ministarstva prosvjete ističući naročitu posvjećenost ministra Boškovića u rješavanju statusa medrese čiji je program usvojen od strane Nacionalnog savjeta za obrazovanje.

Fejzić je takođe insistirao na sankcionisanju organizacija koje pokušavaju da organizuju nastavu bez dozvole Ministarstva prosvjete.

"Dobra saradnja koju Ministarstvo prosvjete i Islamska zajednice u Crnoj Gori imaju, između ostalog, odraz je poštovanja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori koji je potpisan 30.1.2012. godine sa ciljem jačanja veza između Vlade i Islamske zajednice, kao i promocije bogatstva multikulturalnosti Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: