Podgorica: Radovi na drugoj fazi Studentskog doma privode se kraju

U drugoj fazi ima 180 soba, od čega je 168 trokrevetnih i 12 jednokrevetnih
355 pregleda 3 komentar(a)
Studentski dom, Foto: Filip Roganović
Studentski dom, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.09.2015. 19:27h

U drugoj fazi Novog studentskog doma pri kraju je obnova kupatila.

Direktor Javne ustanove Dom učenika i studenata Podgorica Radosav Jovanovića kazao je da će radovi biti završeni do 20. septembra.

“U narednih 15 dana ćemo okončati sanaciju svih kupatila u domu. Studenti će dobiti savremena kupatila u kojima je urađena kompletna izolacija, zamijenjena vrata, postavljena nova ventilacija, pločice i sanitarni inventar”, kazao je “Vijestima”, Jovanović.

On je istakao da će zamijeniti i vrata na sobama.

“Tokom 2011. i 2012. godine obnovljen je namještaj u pomenutom studentskom domu, a sad ćemo uraditi i kupatila i imaćemo jedan od najboljih i najkvalitetnijih studentskih domova u regionu”, ocijenio je Jovanović.

U drugoj fazi ima 180 soba, od čega je 168 trokrevetnih i 12 jednokrevetnih.

Jovanović je dodao da je rekonstruisana i studentska kuhinja, urađena nova čitaona sa posebnim stolovima za tehničke fakultete, prije svega, za Građevinski.

Ministar prosvjete Predrag Bošković i izvršni direktor konzorcijuma „LD Gradnja" "Ramel" Marinko Radulović potpisali su krajem juna ugovor o adaptaciji Druge faze, ukupne vrijednosti radova od 246.000 eura.

Novac je obezbijedila Svjetska banka kroz projekat “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost”.

Lani u avgustu rekonstruisana je Prva faza, tokom koje su radnici ugradili novu PVC bravariju, hidroizolaciju podova i dijela zidova, opremljena kupatila i promijenjena podna i zidna keramika.

Radovi na Univerzitetskoj sali treba da budu završeni u oktobru, a nalazi se u blizini Univerziteta Crne Gore.

U prizemlju dvorane, kako je ranije navedeno, biće smješteno šest garderoba za sportiste, trenere i sudije, teretana sa garderobama, pet kancelarija za administraciju, prostorija za ambulantu i toaleti.

Bonus video: