Glavni grad: Postupak prevoznika iz Danilovgrada je klasičan primjer samovolje

83 pregleda 3 komentar(a)
Danilovgrad autobus, Foto: Jelena Jovanović
Danilovgrad autobus, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 03.09.2015. 17:40h

Iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Glavnog grada ocijenili su potez prevoznika iz Danilovgrada neodgovornim, tvrdeći da su putnike "samoinicijatino primorali da izađu kod nikšićkih semafora".

Putnici iz Danilovgrada ogorčeni: Nismo građani drugog reda

U saopštenju iz tog Sekretarijata navodi se da taj postupak "predstavlja klasičan primjer samovolje onih koji ne žele da poštuju postignuti dogovor".

"Predstavnici Glavnog grada su na sastanku sa predstavnicima iz danilovgradske i nikšićke opštine razmatrali moguća rješenja i zaključili da je najuputnije da na snazi bude testni režim saobraćaja, koji umjesto prethodno jednog dozvoljnog stajališta kod Duvanskog kombinata sada pruža mogućnost korišćenja dva stajališta i to kod kružnog toka kod Delte, i kod Atlas Capital centra, što je u interesu svih putnika koji iz tih gradova svakodnevno dolaze u Podgoricu", piše u njihovom saopštenju.

Oni ističu da su takvim privremenim rješenjem "u potpunosti ispoštovali zahtjeve putnika iz Nikšića i Danilovgrada".

"Stoga se pokušaj adresiranje ovog problema na upravu Glavnog od strane pojedinih prevoznika može tumačiti jedino kao dokaz njihove nedobronamjernosti i neprofesionalnosti. Pojedini prevoznici uporno pokušavaju da umjesto međugradskog obavljaju gradski prevoz na teritoriji Glavnog grada što je protivno zakonu i Odluci o regulisanju saobraćaja na teritoriji Glavnog grada Podgorice", piše u saopštenju.

Bonus video: