Tek jutros ugašen požar u Budimlju

Dvanaest vatrogasaca sa tri kamiona od tada su se sve do jutros borili sa vatrenom stihijom koja je zahvatila veliki šumski kompleks iznad manastira Šudikova i uspjeli da je savladaju
0 komentar(a)
manastir Šudikova, Foto: Tufik Softić
manastir Šudikova, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 30.08.2015. 10:17h

Beranski vatrogasci su tek jutros uspjeli da ugase šumski požar koji je izbio juče popodne i prijetio manastiru Šudikova i jednom broju kuća u naselju Budimlja.

Požar je buknuo juče poslije petnaest sati pod nepoznatim okolnostima a načelnik opštinske službe zaštite i spasavanja Tiho Bogavac rekao je portalu Vijesti da je zbog kasne dojave veoma sumnjivo kako je do požara došlo i da je zato zatražio da krim tehničari i policijski inspektori pokušaju da utvrde odakle je vatra krenula.

Dvanaest vatrogasaca sa tri kamiona od tada su se sve do jutros borili sa vatrenom stihijom koja je zahvatila veliki šumski kompleks iznad manastira Šudikova i uspjeli da je savladaju.

„Borba je trajala čitave noći, a vatra je u jednom trenutku bila na pedeset metara od manastira i nekoliko kuća. Tek sada možemo da odahnemo, ali ćemo i tokom dana pratiti da slučajno negdje neki ostatak ne pokrene novu vatru“ – saopšteno je iz vatrogasne jedinice.

Manastir Šudikova nalazi se iznad Lima, na početku Tivranske klisure i u podnožju brda Tivran. Predstavlja jedan od najznačajnijih srednjovjekovnih manastira na sjeveru Crne Gore.

Bonus video: