Bar obezbijedio 578 kompleta udžbenika za prvake

U barskoj opštini najviše prvaka, 146 upisano je u OŠ“ Jugoslavija", a najmanje u OŠ “Bratstvo-jedinstvo” u Đuravcima, samo troje
3 komentar(a)
Zoran Srzentić, Foto: Radomir Petrić
Zoran Srzentić, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 29.08.2015. 11:32h

Na prigodnoj svečanosti u Opštini, gradonačelnik dr Zoran Srzentić uručio je juče direktorima barskih osnovnih škola donaciju lokalne samouprave, 578 kompleta udžbenika za prvake na crnogorskom, a 13 na albanskom jeziku, ukupne vrijednosti 24.668 eura.

Dr Srzentić, koji je inicirao prvu ovakvu opštinsku donaciju, istakao je da se ovim gestom želi pomoći "prije svega porodicama đaka prvaka, a njima čestitati početak obrazovanja“.

"Nadam se da će ovo postati tradicija, a da će đaci to društvu vratiti učenjem i dobrim rezultatima na kraju školske godine”, rekao je Srzentić.

Uz iskaze zahvalnosti lokalnim vlastima, direktori i nastavnici su skrenuli pažnju da barskim školama trebaju igrališta, novac za završetak radova na ogradi, krovu, toaletima, salama, da treba oformiti i informatičke kabinete.

U ovoj opštini najviše prvaka, 146 upisano je u OŠ“ Jugoslavija", a najmanje u OŠ “Bratstvo-jedinstvo” u Đuravcima, samo troje.

Bonus video: