Bukilić unio beznin u zgradu kolašinske Opštine

"Nama ne preostaje ništa drugo, ukoliko nastave sa njihovim represijama, nego da se zapalimo. Ja sam u utorak nakon burnih dešavanja i niza provokacija upozorio predsjednicu Opštine da ću donijeti benzin da ću se zapaliti i, evo flaša je tu”, kazao je Bukilić
85 pregleda 5 komentar(a)
Dragoljub Bukilić, Foto: Dragana Šćepanović
Dragoljub Bukilić, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 27.08.2015. 13:52h

Predsjednik štrajkačakog odbora u kolašinskoj Opštini Dragoljub-Mijo Bukilić i njegove kolege su juče zaprijetile da će se, ukoliko, “izvršna vlast nastavi da maltretira zaposlene, polititi benzinom i zapaliti”.

Oni su juče u zgradu Opštine, gdje štrajkuju dva i po mjeseca unijeli bocu benzina .

„Iscrpili smo sve mogućnosti, od mirnog štrajka do štrajka glađu, već dva i po mjeseca smo ovdje u holu Opštine i nastavićemo mirno da tražimo naša prava, ali izvršna vlast mora da prekine sa provokacijama i pritiscima i pokušajima da razbije naš štrajk. Nama ne preostaje ništa drugo, ukoliko nastave sa njihovim represijama, nego da se zapalimo. Ja sam u utorak nakon burnih dešavanja i niza provokacija upozorio predsjednicu Opštine da ću donijeti benzin da ću se zapaliti i, evo flaša je tu”, kazao je Bukilić.

Njegove kolege su novinarima kazale da će mu se u tome pridružiti, dodajući da on nije jedini u toj namjeri već će svi štrajkači, kako su i sami potvrdili. Neće dozvoliti da Bukilić bude sam već će mu se pridružiti.

To će učiniti, kako su rekli, ako “izvršne vlasti dovedu nekoga da mirni štrajk ometa i pokuša da razbije ili krenu da štrajkače izbacuju iz Opštine”.

„Izvršna vlast je nesposobna, sve adute su iskoristili, a ništa postigli nisu, namjerno provociraju radnike kako bi izazvali ekces da bi na kraju ispalo da cijeli štrajk vodi Grupa birača. Upravo zbog toga su i pokušali nasilno da uđu u prostorije te političke grupacije i sasvim je normalno da su se štrajkači koji pripadaju tog političkoj partiji pobunili“, ističe Bukilić.

Rješenjem predsjednice Opštine Željke Vuksanović, naloženo je da komisija “vrati namjeni kancelariju broj 17”. Te prostorije su bile kabinet predsjednika SO, dok je na toj funkciji bio prvi čovjek Grupe birača Mile Šuković. Njegove partijske kolege i on su kasnije tu kancelariju nastavili da koriste kao prostorije GB, tvrde da imaju rješenje za to.

Predsjednik sindikalne organizacije zaposlenih u lokalnoj upravi Darko Bulatović, koji je inače član Grupe birača, tvrdi da je reakcija radnika koji su u toj partiji bila sasvim opravdana kada su spriječili, kako kaže, upad u njihove prostorije.

Bonus video: