Kako da postanete ključni čovjek u firmi?

Tek tad, kad odredite svoje vrijednosti i postanete ih svjesni, možete da krenete s poslom. Pravim poslom. Ali nikad ne gubite iz vida koje su vam vrijednosti. Najvažnije – stičite znanje, vještine…
368 pregleda 2 komentar(a)
Kako uspeti u korporaciji i ostati normalan, cover
Kako uspeti u korporaciji i ostati normalan, cover
Ažurirano: 22.11.2018. 10:07h

Baš kao što naslov kaže, Kako uspeti u korporaciji i ostati normalan, kroz cijelu knjigu provlači se sintagma biti normalan u smislu – postati i ostati lider u skladu s vrijednostima koje gajimo. Dakle, prava literatura za potencijalne lidere.

Autorka ove knjige, Nataša Kažić, ima dvadesetogodišnje iskustvo, koje je izdašno prenijela čitaocima. Skoro svaka situacija potkepljena je konkretnim primjerom iz njenog bogatog iskustva rada u korporacijama. Ideja vodilja je raditi u skladu sa sopstvenim vrijednostima. Ako ih izgubite iz vida, moguće je da napredujete u korporaciji, ali nikad nećete postati lider. U najboljem slučaju – neki šefić.

Nataša Kažić je vrlo plastično, uz primjer svojih odluka, definisala najvažnije odluke koje morate da donesete. Na primjer, kad je riješila da ipak počne da radi u Srbiji a ne u Italiji, u kojoj se školovala i započela radni vijek, dobro je obrazložila zašto je tako odlučila i dala konkretne primjere zašto ne bi radila u Valentinu (a mogla je), kao i uporednu tabelu troškova života u Milanu i Beogradu. Odluka je bila ne samo „subjektivni osjećaj“ već provjerena i primjerenim testovima.

Tek tad, kad odredite svoje vrijednosti i postanete ih svjesni, možete da krenete s poslom. Pravim poslom. Ali nikad ne gubite iz vida koje su vam vrijednosti. Najvažnije – stičite znanje, vještine…

Kreću faze karijere. Prva, druga, treća… Autorka je prošla kroz sve faze. Sve je opisano, svaka moguća situacija. Nezgodan šef, dobar šef, tračevi, prihvatanje feedbacka, konflikti, rokovi, krizne situacije… Šta god da vam zapadne, dobro je. I greške su škola, odlična škola.

Ova knjiga je došla kao rezultat dugotrajnog i napornog treninga. Dugotrajni trening je 20 godina rada u korporaciji, a naporan je zato što je prošla sve faze karijere, od malog “šefića” u velikom sistemu do lidera. Nesebično je podijelila svoje iskustvo, upozorila na zamke i prepreke, savjetovala za najbolje rezultate, potkrepila sve konkretnim primjerima…

Izuzetna knjiga. Nije samo za stručnjake, zanimljiva je i onima koji nikad nisu imali ambiciju da rade i napreduju u velikoj korporaciji.

U prodaji od subote, 24. novembra.

Bonus video: