Podgorica: Jeste li već probali nove dvije linije kojim voze gradski autobusi?

“Živim u Penzionerskim zgradama i veoma sam zadovoljna što se otvorila nova linija od mojih zgrada do Kliničkog centra, jer često idem tim pravcem. Voljela bih da ovo potraje i nakon 31. decembra”
109 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2015. 19:33h

Nove autobuske linije prevoznika ”Montenegro prevoz Pejović”, L-15 I l-16, počele su juče da saobraćaju od nove zgrade kod semafora na Bulevaru Stanka Radonjića do okretališta kod Duvanskog kombinata, i od marketa “Laković” na Koniku do Vranića.

Ekipa “Vijesti” je u autobusu koji se kretao linijom L-15, oko 14 časova, zatekla samo sugrađanku Miru Đuković, koja je sa oduševljenjem pozdravila uvođenje te linije.

“Živim u Penzionerskim zgradama i veoma sam zadovoljna što se otvorila nova linija od mojih zgrada do Kliničkog centra, jer često idem tim pravcem. Voljela bih da ovo potraje i nakon 31. decembra”, rekla je Đuković.

Vozač autobusa na pomenutoj liniji saopštio je da je do 14 časova, bilo veoma malo putnika.

“Tek je prvi dan, tako da se nadamo da će ih biti više, jer je ova linija dobra”, kazao je vozač.

Direktor “Montenegro prevoza” Danilo Pejović je istakao da još uvijek ne može znati koliko se putnika juče vozilo na novim linijama.

Iz preduzeća je ranije saopšteno da će putnici, koji budu htjeli da se voze autobusom na liniji L-15 imati stajališta kod početne stanice na Bulevaru Stanka Radonjića, Penzionerske zgrade, Tehnomaksa, u Ulici 4.jula, Bracana Bracanovića, Ibrahima Derviševića, Mitra Bakića, kod Autobuske stanice, zgrade EI-Niša u Ulici Oktobarske revolucije, Pejtona, Hotela “Nikić”, elektrodistribucije u Ulici Ivana Milutinovića, Ambasade SAD-a, nove Medicinske škole, KBC-a i okretišta kod Duvanskog kombinata.

Stajališta na liniji L-16 biće, kod marketa “Laković” na Koniku, kasarni Masline, semafora ispod podvožnjaka na obilaznici, na Bulevaru Ivana Crnojevića, Milenijumu, kod Palade, Pet udovica, galerije “Most” ispod Malog brda, zatim na skretanju za Rogame i skretanju za Vraniće, kod kontejnera, gdje se završava linija.

Pomenute linije su probne, a njihov opstanak nakon Nove godine će zavisiti od rentabilnosti.

Galerija

Bonus video: