Kusturici "Pečat Hercega Šćepana"

Nagrada za književno stvaralaštvo "Pečat Hercega Šćepana" – skulptura akademskog vajara Ratka Vulanovića – Emiru Kusturici biće uručena sjutra, u srijedu 26. avgusta u 21 sat, na Trgu Hercega Šćepana u Herceg Novom
18 komentar(a)
Emir Kusturica, Foto: Beta
Emir Kusturica, Foto: Beta
Ažurirano: 25.08.2015. 13:48h

"Pečat Hercega Šćepana", nagrada za književno stvaralaštvo Trga od ćirilice ove godine pripalo je proslavljenom filmskom režiseru i piscu Emiru Kusturici.

Žiri u sastavu: Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije (predsjednik), Budimir Dubak, Radomir Uljarević i Želidrag Nikčević, ocijenio je da Emir Kusturica svojim književnim i ukupnim umjetničkim angažmanom baštini najplemenitije vrijednosti srpske tradicije, pružajući nemjerljiv doprinos odbrani identiteta i dostojanstva srpskog naroda.

Nagrada za književno stvaralaštvo "Pečat Hercega Šćepana" – skulptura akademskog vajara Ratka Vulanovića – Emiru Kusturici biće uručena sjutra, u srijedu 26. avgusta u 21 sat, na Trgu Hercega Šćepana u Herceg Novom.

Emir Kusturica je prije deset godina kršten u manastiru Savina u Herceg Novom i tada je dobio ime Nemanja.

Izdavačka ustanova Mitropolije crnogorsko-primorske ”Svetigora”, i Udruženje izdavača i knjižara Crne Gore, prošle godine su osnovali književnu manifestaciju Trg od ćirilice, koja se održava na trgu Belavista, kod crkve Sv. Arhangela Mihaila.

Manifestacija se organizuje u mjesecu avgustu, od 1. 08. do 31. 08., a u okviru ovog programa se dodjeljuje nagrada za književno stvaralaštvo "Pečat Hercega Šćepana".

Bonus video: