I sportisti obilježili sezonu na Žabljaku

Neki su boravili duže, neki kraće a sve njih su dočekali i pratili učesnici „Durmitor sport kampa“, otpočetog 21. maja, koji je svoje finale imao na kraju ovog vikenda atraktivnom košarkaškom manifestacijom u sportskoj dvorani
120 pregleda 4 komentar(a)
Žabljak, košarkaški kamp, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, košarkaški kamp, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 24.08.2015. 14:49h

Sezonu za pamćenje na Žabljaku, pored turista sa svih meridijana, obilježili su i sportisti.

Ni najstariji Durmitorci ne pamte da se u toku jednog ljeta pripremalo više ekipa i pojedinaca kao što je to bilo ovom prilikom.

Zaslužile su rukometašice Budućnosti, šampionke kontinenta, da se prve pomenu. I opaska njihovog vođe Dragana Adžića da su plave ponovo u Crnoj Gori i ponovo na Žabljaku jer su, pored idealnih prirodnih uslova sa novom sportskom dvoranom dobili sve ono što im treba za bazične pripreme.

Tu fazu priprema realizovali su i rukometaši Budvanske rivijere ali i drugi kolektivi i pojedinci.

Neki su boravili duže, neki kraće a sve njih su dočekali i pratili učesnici „Durmitor sport kampa“, otpočetog 21. maja, koji je svoje finale imao na kraju ovog vikenda atraktivnom košarkaškom manifestacijom u sportskoj dvorani.

Tri puna mjeseca rada sa najmlađim košarkašima, rukometašima, karatistima i polaznicima školice sporta, pored napornog uspješnog rada daju razlog za puno zadovoljstvo organizatorima Luki Žugiću i Branimiru Bogdanoviću ali i trenerima Milošu Migi Kovaču, Dejanu Jasoviću i Stevanu Bojaniću.

"Kroz kamp je prošlo preko 200 mališana iz svih krajeva Crne Gore i šire. Naše zamisli su se više nego ostvarile. Odziv djece bio je veoma dobar. Ne samo to već i njihova volja da uče, redovnost na treninzima, drugarstvo i disciplinovan odnos, kako na poligonima tako i u dvorani, hotelu ili na ulici. I ono što sve nas mora da raduje, talenatovane djece ima mnogo samo ih treba njegovati i usavršavati. Ne samo u košarci", kaže Brano Bogdanović i dodaje da je All Star manifestacija, u subotu uveče, kojom je zvanično obilježen završetak kampa, bila spektakl, a za mališane više od igre.

Tome je doprinijelo prisustvo Đorđija Mumina talentovanog Žabljačanina koji košarkaški talenat nadgrađuje u SAD, a ovdje je pričom i demonstracijom pomagao mališanima da dodatno zavole košarkaški sport.

Bogdanović kaže da su žabljački mališani imali posebnu pažnju i njima je posvećen rad tokom jula.

"Ovaj kamp je pokrenuo i formiranje košarkaškog kluba Durmitor koji će zajedno sa trenerom Stevanom Bojanićem nastaviti sa radom. Uslovi za rad, talenat i volja nijesu sporni. Pred njima je puno posla. Neće odmah biti zvaničnih utakmica a kad to procijenimo dječake i djevojčice sa Žabljaka gledaćemo u borbama za bodove u takmičenjima koja organizuje Košarkaški savez Crne Gore", kaže Bogdanović i najavljuje da žabljačka priča neće trajati samo jedno ljeto.

Bonus video: