Nurković i njegov tetak brinu o crnogorskim šumama

Iz Ministarstva poljoprivrede nijesu odgovorili na osnovu čega je Nurković imenovan i kada će biti raspisan konkurs
411 pregleda 8 komentar(a)
šuma, Foto: Slavko Radulović
šuma, Foto: Slavko Radulović
Ažurirano: 21.08.2015. 19:34h

Crnogorske šume, kao jedan od najvećih državnih resursa, povjerene su dvojici Rožajaca koje povezuju i porodične veze. Nedavno imenovanom vršiocu dužnosti direktora Uprave za šume Mirsadu Nurkoviću (SDP) nadređeni je tetak Adem Fetić (BS), direktor Direktorata za šumarstvo, drvnu industriju i lovstvo.

Upućeni tvrde da je Nurkovića preporučila i porodična linija, ali da je suština njegovog imenovanja ipak političke prirode. Nurković je na toj poziciji zamijenio nedavno penzionisanog Radoša Šućura, člana SDP-a do raskola u toj partiji.

"O Nurkovićevom imenovanju se prvo odlučivalo na lokalnom nivou, gdje SDP, čiji je član, vrši vlast sa Bošnjačkom strankom (BS) čiji je Fetić kadar. Spekulisalo se da o koaliciji sa većinskom BS pregovara i stranka Ivana Brajovića, pa je postavljanje Krivokapićevog kadra na čelo tako bitnog resursa značilo očuvanje vlasti na lokalnom nivou“, rekao je “Vijestima“ sagovornik iz SDP-a.

Fetić je negirao da su porodične veze uticale na imenovanje:

"Ni slučajno nije postavljen po porodičnoj liniji, a prije nego što je to finalizovano nijesam imao pojma o tome. Još nijesam imao uvid ni u rješenje po kojem je postavljen. To je bilo po nekakvom partijskom rasporedu i dogovoru, a kako će se završiti ne znam“.

Fetić je rekao da ne zna kada će biti raspisan konkurs za direktora, iako je Uprava pod ingerencijom Direktorata za šumarstvo. Iz Ministarstva poljoprivrede juče nijesu odgovorili na osnovu čega je Nurković imenovan i kada će biti raspisan konkurs.

Nurković je obavljao poslove direktora rožajske filijale Societe Generale Group banke, a tu funkciju je, navodno, privremeno "zamrzao".

Bonus video: