"Komunalno najuređeniji" grad muku muči sa haosom u saobraćaju

Uprkos ovakvom haotičnom stanju na ulicama, ministar Brajović koji je prije tri dana boravio u radnoj posjeti Tivtu i iza za novinare zatvorenih vrata sastao se sa Novoselom, pohvalio je rukovodstvo, kako je kazao, „komunalno najuređenijeg grada u Crnoj Gori“
67 pregleda 11 komentar(a)
Tivat gužve, Foto: Siniša Luković
Tivat gužve, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 21.08.2015. 14:59h

Zbog nedostatka kadrova u Komunalnoj policiji, na ulicama Tivta ovih dana vlada pravi haos. Komunalni inspektor, u čijoj je nadležnosti saobraćaj i drumska infrastruktura, je na bolovanju, što se odmah odrazilo na neefikasan rad „pauka“, koji se gotov i ne pojavljuje na tivatskim ulicama da ukloni brojne nelegalno parkirane automobile.

To su nesavjesni vozači odmah iskoristili, pa su ulice u centru grada bukvalno zakrčene automobilima parkiranim na trotoarima, kolovozu, pješačkim prelazima, taksi stajalištima, rampama i parking mjestima za invalide. Haos koji vlada na gradskim ulicama osjećaju i turisti koji se sve češće žale na te probleme što, u njihovim očima, devalviraju imidž Tivta kao uređenog i prijatnog ljetovališta.

„Mi radimo što možemo – kolega čija je nadležnost saobraćaj i drumska infrastruktura je već nekoliko dana na bolovanju i to se odmah vidi po stanju na ulicama. Drugi inspektori angažovani su svojim poslom u drugim obalstima, a i oni su zbog sezone opterećeni obavezama. Ipak, čim oni završe svoje redovne poslove, ja makar nekoga od njih pošaljem i da se pozabavi problemima u saobraćaju, ali to nije i ne može biti kvalitetno riješenje,“ kazala je „Vijestima“ načelnica Komunalne policije Opštine Tivat Jadranka Joksimović.

Dodala je da je riješenje u zapošljavanju najmanje još jednog inspektora za saobraćaj i puteve, jer je najviše komunalnih problema u gradu upravo u toj oblasti. Dodala je da je sa tima upoznala rukovodstvo Opštine kao i članove opštinskog savjeta za pripremu i praćenje turističke sezone, ali da od gradonačelnika Ivana Novosela još nije dobijeno formalno „zeleno svjetlo“ za zapošljavanje neophodnih dodatnih kadrova u inspekciji.

Inače, uprkos ovakvom haotičnom stanju na tivatskim ulicama, ministar pomorstva i saobraćaja Ivan Brajović koji je prije tri dana boravio u radnoj posjeti Tivtu i iza za novinare zatvorenih vrata sastao se sa Novoselom, pohvalio je rukovodstvo, kako je kazao, „komunalno najuređenijeg grada u Crnoj Gori“.

Gradonačelnik Novosel (DPS) već je u nekoliko navrata u lokalnom parlementu bezuspješno pokušao da progura predlog da gazdovanje javnim parkiralištima u Tivtu umjesto lokalnoj, za što se zalaže većina u SO, kao i veći broj gradonačelnikovih saradnika, povjeri privatnoj firmi koju bi Opština izabrala na tenderu.

Budući da mu to nije prošlo, dio javnosti u Tivtu Novoselovu indiferentnost prema saobraćajnom haosu na ulicama, tumači namjerom gradonačelnika da svojim sugrađanima vještački ukaže na navodnu nedovoljnu efikasnost javnog upravljanja resursom kakvi su parkinzi, kako bi napokon uspio da u djelo sprovede svoju namjeru da tu „zlatnu koku“ da u ruke nekom od „poslovnih partnera“.

Bonus video: