"Šatorijada" završena dodjelom pehara i medalja

Manifestaciji je prisustvovalo oko 400 osoba
55 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2015. 19:02h

Kod Šavnika je završena uspješno tradicionalna manifestacija “Bljesak Bijele 2015 - Šatorijada”.

“Manifestaciji je prisustvovalo oko 400 osoba, pored planinara iz naše zemlje tu su bili i planinari PK ’Željezničar’ i PK ’Pobeda’ iz Beograda. Bilo je i gostiju iz Makedonije i ostalih država. Posjetili su nas i planinari iz Francuske, Švedske, Švajcarske i mnogočlana porodica Bocola iz Italije...”, saopštila je Radojka Tomović iz Sportskog planinarskog kluba “Krilaš”.

Dodala je ja poslije uspješno pređenih određenih maršuta, uz profesionalnog vodiča Miška Seratlića, za planinare goste je organizovano takmičenje tradicionalnih vteških sportova.

"Tu su nadvlačenje konopa, bacanje kamena s ramena itd, Pobjednicima je pehare i medalje uručio fudbaler Brajan Nenezić. Veliku podršku manifestaciji dala je Vojska Crne Gore. Zatim je uslijedio bogat kulturno umjetnički program.

Doprinos,svojim učešćem, dali su književnici i pjesnici : mr Slobodan Čurović ,Veselin Rakčević, Hadži Radovan Radović, Čedo Kovačević, Blagota Koprivica, Rajko Bošković, Slavica Dedić, Dragoljub Vulević i Milan Rajović.

Gostovali su i iz KUD-a "Đurđevdansko kolo" iz Pogorice i Pjevačke grupe “Grbalj” iz Grblja.

"Među gostima "Šatorijade" bili su i guslar Slavko Vujačić, Crkveni hor “Sveti Sava“ iz Podgorice , etno pjevačica Tanja Novaković. Ivan Rašović, Savo Janković - solo gitara, Garo Matijašević - diple i usna harmonica, estradni pjevači Saša Zdravković – Zvijezde Granda iz Niša i Vukoman - Vučko – Belojević. Imali smo i gosta iz Rima Roberta Spottorea pjevača i muzičara, na oduševljenje prisutnih je svirao i pjevao predivne kancone do ranih jutarnjih časova", kazala je Tomović.

Voditelj programa bio je Draško Vulević.

"Igra ,pjesma i zabava je obilježila druženje, koje je kruna, prethodnog perioda uz bogatu trpezu i majku nikšićku Pivaru, koja je osvježila I okrijepila sve prisutne", zaključila je Tomović.

Galerija

Bonus video: